Бреговете по Северно и Балтийско море предлагат не само свежия шум

...
Бреговете по Северно и Балтийско море
предлагат не само свежия шум
Коментари Харесай

С кола по германските брегове

Бреговете по Северно и Балтийско море предлагат освен свежия звук на морето, но и наслаждение за очите. Автомобилните експерти от Heycar Германия са съставили страхотни направления - същински пътища мечти за чудесни пътувания. Средиземноморското чувство? Има го и тук...

Край Балтийско море ще откриете фини пясъчни плажове, борови гори и подходящите летни температури през юли и август. Но балтийското крайбрежие е много повече от просто опция на средиземноморската отмора - районът от фьорд Фленсбург до Рюген е толкова невероятно разнороден, че би трябвало да бъде открит напълно. С колата, несъмнено, и с цел да е съвършено пътуването ви трябва да планирате към 14 дни, в случай че желаете да откриете почти 500 км дългия маршрут край Балтийско море.

Началната точка на маршрута Фленсбург. Тук можете да откриете доста неща - историческият остарял град и музея на пристанището са акценти, които правят историята на най-северния град в Германия осезаема. След това се преминава към Шлезвиг ан дер Шлей - тук е музеят на викингите Хайтабу. Продължаваме по река Шлей до вливането в Балтийско море - тук маршрутът ни води през най-малкото немско село Арнис и покрай фара в Шлеймюнде.

След следващо отклоняване към Кил, маршрутът към ваканционния остров Фехнам се трансформира в морско крайбрежие de luxe - добре пристигнали на безчет плажове и страхотни къмпинги. Ако желаете да отидете по-далеч ще карате по един от най-красивите пътища в Германия - през залива на Любек - къпални заведения като Тимендорфер щранд, Травемюнде и Ханзейския град Любек, които са участъци от маршрута.

След това маршрутът напуска Шлезвиг-Холщайн и продължава през Мекленбург-Западна Померания. По -точно през ханзейския град Висмар с неговите сгради в стила на северногерманската тухлена готика, по-късно през Росток, Варнемюнде и най-после до Щралзунд. Оттам се отправя към остров Рюген с известните му кредови скали.

Междувременно Green Coastal Road /Зеленият крайбрежен път/ е великолепен – Дълъг е над 1750 километра от Белгия до Норвегия. Участъкът в Долна Саксония и Шлезвиг-Холщайн се счита за един от най-красивите пътища в Германия от мнозина.

Отправната точка на маршрута е търговският град Леер от Долна Саксония с многочислените си исторически забележителности. След това продължава по федералната автомагистрала 401 към Олденбург и по-късно от лявата страна на Вердер по В 212 в посока Бремерхафен към Норденхам. Този сектор изненадва с контраст сред зелени ливади и гора като море.

Северно от Бремерхафен, маршрутът продължава през Дорум до Куксхафен, този най-голям морски спа център в Германия ви кани да се забавите и да се отпуснете. След това ще намерите пътя си назад към B 73 и ще продължите в посока Нойхаус, след което завийте на държавен път Долна Саксония 111. Там употребявате ферибота на Елба Глюкщат - Висхафен, с цел да прекосите Елба.

След това карате в Шлезвиг-Холщайн по федералния път 431 през Брокдорф до федералния път 5 в посока Хузум. По маршрута през Щрукум, Бредщет, Ниебюл и Зюдерлюгумсте единствено на няколко километра от бреговата линия, където плажове, сладоледени салони, заведения за хранене, хотели и море чакат да бъдат открити.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР