Бреговата охрана на Япония добавя още два дрона към своя

...
Бреговата охрана на Япония добавя още два дрона към своя
Коментари Харесай

Япония разширява флота си от дронове

Бреговата защита на Япония прибавя още два дрона към своя флот от безпилотни летателни апарати SeaGuardian, оповестява " Никей ".

По този метод общият им брой ще стане три апарата, които ще наблюдават за потенциално враждебна активност в японски води.

Правителството заложи финансиране за спомагателните дронове в проектобюджета за 2023 година

Безпилотните апарати ще се употребяват за засичане на задгранични риболовен лодки и неидентифицирани плавателни съдове, опериращи нелегално в изключителната икономическа зона на Япония.

Дроновете ще бъдат ситуирани във военновъздушната база " Хачинохе " в префектура Аомори - поделение на Морските сили за самозащита, където беше ситуиран и първият дрон SeaGuardian през октомври 2022 година

Японската брегова защита и Морските сили за самозащита на Япония ще употребяват взаимно разследващата информация, събирана от дроновете.

Конструиран от американската компания General Atomics, дронът SeaGuardian може да работи до 35 часа и ще е кадърен да лети по целия периметър на изключителната икономическа зона на Япония.

Дронът е оборудван с множество камери, които могат да предават данни в действително време. Освен това ще може да събира информация при бедствия и избавителни задачи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР