Бреговата охрана на САЩ спасява трима мъже край остров в

...
Бреговата охрана на САЩ спасява трима мъже край остров в
Коментари Харесай

Спасиха трима мъже от безлюден остров заради знак ПОМОЩ на плажа

Бреговата защита на Съединени американски щати избавя трима мъже край остров в Микронезия, откакто те насочат молба за " ПОМОЩ ", употребявайки палмови листа.

Те изписали " ПОМОЩ " с листата, което довело до спасяването им девет дни откакто отпътували на корабоплаване.

Мъжете са били оповестени за изчезнали, откакто не са се върнали от пътешестване до атола Пикелот - ненаселен коралов остров на към 415 благи от Гуам.

За повторно в границите на четири години от острова са избавени хора.

Three men rescued off island due to beach 'HELP' sign
— BBC News (World) (@BBCWorld)
В изказване на бреговата защита се споделя, че тримата опитни моряци, всички неназовани мъже на към 40 години, са тръгнали на корабоплаване от атола Половат - остров, който е част от Федералните щати Микронезия.

Те са отпътували на Великден в неделя за атола Пикелот, на към 115 благи, с обичаен 20-метров скиф с извънбордов мотор, добавя бреговата защита.

След като не се завръщат, родственик на мъжете уведомява Съвместния избавителен подцентър на бреговата защита в Гуам, че тримата ѝ чичовци са изчезнали, което провокира издирвателна и избавителна задача.

Първоначално спасителите претърсват регион с повърхност над 78 000 квадратни морски благи при неприятни метеорологични условия. Но по-късно те забелязали мъжете от въздуха - с помощта на спонтанния знак " HELP ".

" В удивително удостоверение за волята им да бъдат открити, моряците изписаха " HELP " на плажа благодарение на палмови листа, което е решителен фактор за откриването им " , споделя лейтенант Челси Гарсия, който управлява задачата по търсене и избавяне в деня на намирането им.

" Тази демонстрация на досетливост беше от решаващо значение за насочването на избавителните старания непосредствено към тяхното местонахождение " , споделя още Гарсия.

Служителите на бреговата защита хвърлиха по въздуха избавителни пакети и радио на мъжете, до момента в който транспортен съд на бреговата защита на Съединени американски щати се насочи към острова.

" По-късно моряците се обадиха по радиото и споделиха, че са в положително здраве и имат достъп до храна и вода " , оповестиха от Бреговата защита на Съединени американски щати.

Те също по този начин са възстановили скифа си, който е получил повреди, които са го създали нефункционален, и са декларирали, че се нуждаят от помощ, с цел да се върнат в Половат.

След като потеглят на странствуване на 31 март, моряците са публично избавени край острова на 9 април.

Бреговата защита на Съединени американски щати съобщи, че избавителната акция е образец за мощната съгласуваност сред Съединени американски щати и Федералните щати Микронезия, както и за чиновниците на американските военноморски сили, които са ситуирани в региона.

Микронезия, в западната част на Тихия океан, се състои от към 600 дребни острова, разпръснати в голяма океанска простор.

" Всеки избавен живот и всеки моряк, завърнал се вкъщи, е доказателство за трайното партньорство и взаимното почитание, които характеризират нашите връзки " , съобщи лейтенант Кристин Игисомар, която също е взела участие в задачата за търсене и избавяне.

Въпреки че е ненаселен, атолът Пикелот постоянно е краткотрайно посещаван от ловци и риболовци . През последните години той е бил и мястото на друга избавителна акция.

През 2020 година трима моряци от Микронезия бяха избавени - от австралийските сили за защита - откакто изписаха " SOS " на плажа.

(Във видеото може да научите повече за: Бреговата защита на Съединени американски щати избави мъж, попаднал на необитаем остров за 3 дни)

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР