Бреговата охрана на САЩ следи руски кораб във водите близо

...
Бреговата охрана на САЩ следи руски кораб във водите близо
Коментари Харесай

САЩ нащрек заради руски разузнавателен кораб край Хаваите

Бреговата защита на Съединени американски щати следи съветски транспортен съд във водите покрай Хавайските острови, за който се допуска, че събира разследваща информация, оповестява Си Би Ес.

От бреговата защита показват, че интернационалните закони разрешават на задгранични военни кораби да плават свободно през изключителната икономическа зона на Съединени американски щати, която отбелязва елементи от Атлантическия и Тихия океан, където Съединени американски щати и други крайбрежни страни имат надзор върху естествените запаси, според Националната организация за океански и атмосферни проучвания. Но " военни плавателни съдове под непознат байрак ", евентуално като съветския транспортен съд покрай Хаваите, " постоянно са следени да се разтакават " в тази съответна зона , твърди бреговата защита.

Тя принадлежи към 14-ти окръг на службата, чиято пълномощия включва водите към Хавайските острови, както и по-голямата част от централната и западната част на Тихия океан.

In recent weeks, the has continued to monitor a Russian vessel, believed to be an intelligence gathering ship, off the coast of the Hawaiian Islands.⁰

Full story:
— USCG Hawaii Pacific (@USCGHawaiiPac)
14-ти окръг е " най-голямата зона на отговорност " на бреговата защита и обгръща над 14 милиона квадратни благи суша и море. Той включва Оаху, Мауи, Кауай, Големия остров и в Американска Самоа, Сайпан, Гуам, Сингапур и Япония.

Бреговата защита заяви, че се координира с сътрудници от Министерството на защитата на Съединени американски щати, с цел да наблюдава и дава актуализации за придвижванията на задгранични кораби и обвързваните с тях действия в 14-ти окръг. Днес службата популяризира къс клип с фрагменти от камери за наблюдаване, които демонстрират по какъв начин съветският транспортен съд се движи във води край крайбрежията на Хавай.

" Като част от нашите ежедневни интервенции, ние наблюдаваме всички кораби в тихоокеанската зона посредством наземни и въздушни средства и посредством взаимни качества на службата. Бреговата защита работи в сходство с интернационалните морски закони, с цел да подсигурява, че всички страни могат да вършат същото без боязън или съревнование. Това е изключително сериозно за гарантиране на свободата на придвижване и навигация в Синия Пасифик ", показват от службата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР