Бразилският защитник от Ботев (Пловдив) Джонатан Перейра е впечатлен от

...
Бразилският защитник от Ботев (Пловдив) Джонатан Перейра е впечатлен от
Коментари Харесай

Бранител на Ботев хвали България в Южна Америка

Бразилският бранител от Ботев (Пловдив) Джонатан Перейра е впечатлен от българите и счита, че ограниченията, взети от управляващите в страната в битката с ковид, са били навременни. 24-годишният Джонатан се е изолирал в дома си в Пловдив дружно със брачната половинка и сина си.

" От десетина дни страната на процедура е затворена. Работят единствено супермаркетите, аптеките и дребните магазинчета за хранителни артикули. Хубавото е, че карантината беше наложена, още когато имаше единствено няколко случая, мисля, че след първите десетина инфектирани тук към този момент започнаха да затварят всичко. Това е огромната разлика спрямо Бразилия, където това лиши повече време ", разяснява десният бранител за sagresonline.com.br.

Заразените с COVID-19 в Бразилия по последни данни към този момент са 1128, а умрелите са 18, като едвам през вчерашния ден за първи път в страната и то единствено в щата Сао Пауло беше оповестена 2-седмична частична карантина със затварянето на заведения за хранене и магазини, само че не и ограничаване хората да излизат на обществени места.

Джонатан пък акцентира, че българските управляващи са взели незабавни ограничения и със закон са наложили съществени санкции за хората, които нарушават карантината.

" Наказанията са от парична санкция до затвор. Но хората тук са доста съзнателни. Повечето съблюдават наредбите и си стоят вкъщи. Мисля, че няма да има потребност от налагането на признатите наказания, тъй като популярност Богу, всичко към този момент е наред ", сподели още Джонатан.

Защитникът разяснява и футболни въпроси, свъръзани с престоя му в Ботев (Пловдив). " За мен това е специфичен миг от живота ми. Вече имам съвсем 50 мача за клуба. През предходната година играхме край в шампионата за купата на България, само че загубихме с 0:1. В шампионата през този сезон не се представяме по този начин добре, само че сме един от огромните тимове.

Бях титуляр във всички мачове от началото на годината (през пролетния полусезон), само че за злощастие пристигна това прекъсване и в този момент не знам какво ще се случи ", сподели Джонатан, като добави, че на следващия ден ще има среща сред представителите на клубовете и футболния съюз, на която ще се обсъдят разновидностите за възможното продължение на сезона в страната.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР