Бразилският защитник Марсело е изключително щастлив от спечелената Копа Либертадорес,

...
Бразилският защитник Марсело е изключително щастлив от спечелената Копа Либертадорес,
Коментари Харесай

Марсело за Копа Либертадорес: Това е най-важната ми титла на клубно ниво

Бразилският бранител Марсело е извънредно благополучен от извоюваната Копа Либертадорес, която завоюва с родния си клуб Флуминензе. Той е дефинира като " най-голямата в кариерата си " и я сложени преди трофеите от Шампионската лига, които има с испанския гранд Реал Мадрид.

Бразилският тим завоюва първата си купа най-престижната южноамериканска клубна конкуренция за първи път в историята, откакто победи на финала аржентинския Бока Хуниорс с 2:1 след продължения.
 Флуминензе покори
Флуминензе покори " Маракана " и завоюва първа " Копа Либертадорес "

Срещу Бока Хуниос

35-годишният бранител завоюва освен Шампионската лига пет пъти в своите 16 сезона с Реал, само че има шест трофеи от Ла Лига, пет Суперкупи на Испания, четири Световни клубни шампионати, три Суперкупи на Европа и два трофея от Купата на Краля. Като цяло той е бил на страната на спечелилите в 18 от 21-е финала на клубно равнище, в които е играл.

Марсело, който стартира като титуляр на финала и беше сменен на полувремето, се завърна в клуба от детството си през февруари след престой в гръцкия Олимпиакос след напускането му от испанския гранд.

" Реал Мадрид ще разбере. Това е най-важната ми купа на клубно равнище, тъй като това е клубът, в който съм почнал кариерата си ", сподели Марсело пред ESPN.

" Печеля доста значим трофей с обичания клуб, с клуб, който ми даде всичко за моята кариера, със чиновниците, които ме видяха по какъв начин пораствам. Няма нищо по-удовлетворяващо от това. Безценно е! ", добави той.

Спечелването на Копа Либертадорес, както и на Шампионската лига значи, че Марсело се причисли към група от 15 играчи, в това число Роналдиньо, Неймар и Хулиан Алварес, които имат и двете междуконтинентални клубни трофеи.

" Имах дълг към Флуминензе. Беше написано, че ще спечелим този шампионат ", сподели още бранителят.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР