Бразилският Сенат окончателно разреши федералното правителство да се намесва в

...
Бразилският Сенат окончателно разреши федералното правителство да се намесва в
Коментари Харесай

Армията окончателно ще командва полицията в Рио до края на годината

Бразилският Сенат дефинитивно позволи федералното държавно управление да се намесва в сигурността на залетия от престъпност щат Рио де Жанейро. Мярката ще бъде в действие до края на 2018 година, предава организация " Ройтерс ".

Законопроектът беше признат нощес с 55 гласа " за ", 13 " срещу " и един " въздържал се ". Преди това той беше утвърден от долната камара на Народното събрание.

Указът, разгласен от президента Мишел Темер в петък, разпорежда на армията да поеме командването на силите за сигурност в Рио де Жанейро, където има възходящо принуждение.

Това значи, че военните ще командват полицията в града, който е " безусловно високомерен " от наркобанди, сподели президентът. Насилието в Рио скочи внезапно в последните години – убийствата през 2017 година са с 8% повече, в сравнение с през миналата. А нарастването по отношение на 2015 година е с 25%.

В последните години армията към този момент е била пращана във фавелите в центъра на Рио неколкократно. Престрелките в бедните региони на града са всекидневие и към този момент стартират да засягат и богатите квартали, които постоянно са прилежащи на фавелите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР