Бразилският президент Луис Инасио Лула да Силва наложи вето върху

...
Бразилският президент Луис Инасио Лула да Силва наложи вето върху
Коментари Харесай

Лула на Бразилия наложи вето върху основна част от законодателството, застрашаващо правата на коренното население

Бразилският президент Луис Инасио Лула да Силва наложи несъгласие върху главните аспекти на законопроект, признат от Конгреса, който заплашваше да анулира отбраната на Правата на земите на коренното население

От ELÉONORE HUGHES Associated Press, 20 октомври 2023 година, 20:57 PMTwitter.

Откакто встъпи в служба през януари, левият Лула е обърнал доста повече внимание на настояванията на коренното население от своя крайнодесен предходник Жаир Болсонаро, в това число демаркирането на осем нови територии на коренното население.

Но без болшинство в Конгреса, той се сблъска със мощен напън от страна на консервативните законодатели, които забавиха програмата му за околната среда.

„ Частичното несъгласие е стратегическо, защото е изчислено, че цялостното несъгласие би било по-лесно да се анулира в Конгреса “, сподели Тиаго Ампаро, професор по право в мозъчния концерн и университет на фондация Getulio Vargas, в X. < /p>

Лобистката група за агробизнес, известна с португалския си акроним FPA, сподели в изказване, че ще се стреми да отхвърли ветото на Лула, когато законопроектът бъде върнат в Конгреса.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР