Бразилският президент Жаир Болсонару поиска имената на здравните служители, които

...
Бразилският президент Жаир Болсонару поиска имената на здравните служители, които
Коментари Харесай

Болсонару иска да направи публични имената на здравни служители, одобрили ваксините за деца

Бразилският президент Жаир Болсонару изиска имената на здравните чиновници, които са одобрили Covid имунизациите за деца в Бразилия, и съобщи, че възнамерява да направи самоличността им обществено притежание макар предходните смъртни закани. Това съобщи Ройтерс.

В края на октомври бразилският здравен регулатор Анвиса разгласява изказване, в което се споделя, че петима от неговите шефове са получили смъртни закани по отношение на възможното утвърждение на имунизациите против ковид за деца на възраст сред 5 и 11 години. В четвъртък организацията даде такова утвърждение за препарата на Pfizer.

В седмично предаване онлайн, предавано в голям брой платформи на обществените медии, Болсонару съобщи, че не се намесва във вътрешните работи на Анвиса, но е изискал имената на чиновниците, с цел да може обществеността " сама да реши ".

Бразилският държавен глава постоянно слага под подозрение ефикасността и сигурността на имунизациите против ковид и остро подлага на критика всички форми на обществено разграничаване. Стратегията му за справяне с пандемията, лишила живота на над 618 000 души в Бразилия, е необятно представена като причина за внезапното намаляване на известността му през тази година.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР