Бразилският президент Жаир Болсонаро заяви пред Общото събрание на ООН,

...
Бразилският президент Жаир Болсонаро заяви пред Общото събрание на ООН,
Коментари Харесай

Амазония не е наследство на човечеството, заяви Болсонаро

Бразилският президент Жаир Болсонаро съобщи пред Общото заседание на Организация на обединените нации, че е погрешно да се твърди, че Амазония е част от наследството на човечеството и упрекна някои страни, че се държат към Бразилия "по колониален метод ", съобщи Франс прес.

"Вместо да ни оказват помощ ", някои страни, базирайки се на "лъжите на медиите ", "се държат по непочтителен и колониален метод, посягайки на нашия суверенитет ", съобщи бразилският президент от трибуната на Организация на обединените нации.

Болсонаро не уточни съответна страна, към която насочва забележките си, само че дефинира като неуместно предлагането на френския президент Еманюел Макрон за основаването на интернационален статут за опазването на Амазония.

"Амазония не е унищожена от пламъците, както биха желали да ви накарат да вярвате някои медии ", акцентира Болсонаро, прочут песимист във връзка с измененията в климата. "Не се колебайте да дойдете в Бразилия, това е доста друга страна от това, което виждате по малкия екран и в списанията ", добави той пред Общото заседание на Организация на обединените нации.

От началото на януари до 19 септември Бразилия е отбелязала растеж от 56 на 100 на горските пожари в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Близо половината от тях (47 на сто) засягат амазонските тропически гори.
Тези пожари, множеството от които са умишлени, целят разчистването на пространство за развъждане на селскостопански растения и животни и съпътстват бързо напредващото обезлесяване. Скоростта на този развой набъбна съвсем двойно след идването на власт на президента Жаир Болсонаро през януари.

Всеки час се обезлесява пространство, равняващо се на 110 футболни стадиона.

Същевременно през днешния ден бразилското министерство на защитата разгласи, че по отношение на пожарите в Бразилия са били задържани 63 души, съобщи Франс прес. Ведомството заяви също, че са били наложени санкции в размер на 8,7 милиона $. Министерството добави, че от 1 до 22 септември в тропическите гори е имало 17 095 огнища на пожари. В края на август в Бразилия стартира военна интервенция за справяне с пожарите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР