Бразилският президент Жаир Болсонаро се оплака, че неговият заместник, вицепрезидентът

...
Бразилският президент Жаир Болсонаро се оплака, че неговият заместник, вицепрезидентът
Коментари Харесай

Напрежение между бразилския президент и заместника му

Бразилският президент Жаир Болсонаро се оплака, че неговият заместител, вицепрезидентът Антонио Хамилтън Мурау, от време на време го тормози. Държавният глава направи това разобличаване по време на изявление за локална радиостанция, излъчено в профила му във Facebook, оповестява БГНЕС, базирайки се на ТАСС.

" Моурау си прави работата, значително работи без значение. Понякога малко ни пречи ", сподели бразилският водач. В същото време, означи Болсонаро, той и Мурау " нямат огромни проблеми ".
 Бразилският президент Болсонаро признат в болница по неотложност Бразилският президент Болсонаро признат в болница по неотложност
Бразилският президент Жаир Болсонаро е признат по неотложност в болница, съобщи Си Ен Ен. Ройтерс от своя страна се базира на неназован из...

" Вицепрезидентът е като шурей. Оженил се един път, не ви остава нищо друго, с изключение на да го търпите ", добави политикът, отбелязвайки, че по време на предизборната акция през 2018 година да се дефинира с кандидатурата на тандемен сътрудник (според закона президентът и вицепрезидентът Бразилия се избират от един списък), е решено в последния миг.

Отношенията сред Болсонаро и вицепрезидента са следните - на вицепрезидента се трансферират пълномощията на президента по време на задграничните пътувания на първия, неговата некадърност или при положение на импийчмънт, в последно време има отчуждение и съмнение. Но от февруари президентът не кани заместника си на държавни срещи и срещи с министри. Моурау от своя страна намерено се оплака, че няма свободен достъп до президента.

По-рано Болсонаро съобщи, че в случай че бъде номиниран още веднъж на президентските избори през 2022 година, ще предложи стола на вицепрезидента на някой различен. Мурау допусна в навечерието, че неотдавнашното доближаване на Болсонаро с коалиция от центристки партии с болшинство в Народното събрание на страната може да отчужди част от електората от президента.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР