Бразилският президент Жаир Болсонаро пристигна вчера на посещение в Съединените

...
Бразилският президент Жаир Болсонаро пристигна вчера на посещение в Съединените
Коментари Харесай

Жаир Болсонаро пристигна на посещение в САЩ

Бразилският президент Жаир Болсонаро дойде през вчерашния ден на посещаване в Съединените щати, заяви Франс прес.

Това е първото пътешестване на Болсонаро в чужбина за двустранна среща, откогато встъпи в служба на 1 януари. През януари той взе участие на икономическия конгрес в Давос.

Бразилският президент е съпроводен от шестима членове на кабинета си, в това число министъра на външните работи Ернесто Араужо, на стопанската система Пауло Гедес, на правораздаването и публичната сигурност Сержио Моро.

Едуардо Болсонаро, наследник на крайнодесния президент и народен представител, който играе огромна роля в доближаването на Бразилия с американската ултраконсервативна десница, също е във Вашингтон.

"За пръв път от доста време във Вашингтон идва бразилски президент, който не е антиамерикански надъхан ", написа Болсонаро в "Туитър ". "Това е началото на съюз за независимост и благополучие, каквито бразилците постоянно са желали ".

Бразилският държавен глава ще се срещне с американския си сътрудник Доналд Тръмп на следващия ден. Една от главните тематики на диалозите им се чака да бъде рецесията във Венецуела. Очаква се и двамата да потвърдят твърдата си линия против президента социалист Николас Мадуро.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР