Бразилският президент Жаир Болсонаро обяви днес, че е готов да

...
Бразилският президент Жаир Болсонаро обяви днес, че е готов да
Коментари Харесай

Болсонаро иска извинение от Макрон, за да приеме помощта от Г-7

Бразилският президент Жаир Болсонаро разгласи през днешния ден, че е подготвен да разисква интернационална помощ от Г-7 за справяне с пожарите в Амазония, в случай че френският му сътрудник Еманюел Макрон "оттегли обидите си ", съобщи Франс прес.

"Най-напред господин Макрон би трябвало да отдръпна обидите си, които насочи против мен ", сподели пред публицисти Болсонаро, който имаше поради обвиняванията на френския президент, съгласно които той е "излъгал " за уговорките си в региона на околната среда.

Болсонаро упрекна Макрон, че слага под въпрос суверенитета на Бразилия на фона на напрежението, провокирано от вилнеещите в Амазония пожари, съобщи Асошиейтед прес.
Бразилският президент сподели, че откакто френският му сътрудник отдръпна думите си, ще "можем да беседваме ".

Бразилското държавно управление разгласи по-рано, че ще откаже препоръчаната от Г-7 помощ за справяне с пожарите в Амазония, съобщи БиБиСи.

Френският президент Макрон разгласи, че по време на съвещанието, че ще бъдат отпуснати 22 милиона $.

Но Бразилия съобщи, че не се нуждае от парите и упрекна интернационалните сили, че желаят да упражнят надзор над Амазония.

Според данните от спътници пожарите в Амазония са достигнали рекордни равнища.

Шефът на кабинета на президента Жаир Болсонаро, Оникс Лоренцони, съобщи, разяснявайки предлагането за помощ: “Благодаря, само че може би тези запаси са по-подходящи за залесяването на Европа”.

“ Макрон даже не можа избегне предсказуем пожар в черква, която е част от международно завещание, а желае да ни дава уроци за нашата страна”, добави Ларенцони.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР