Бразилският нападател Роберто Фирмино се присъедини към Ал Ахли със

...
Бразилският нападател Роберто Фирмино се присъедини към Ал Ахли със
Коментари Харесай

Роберто Фирмино позира с екипа на Ал Ахли

Бразилският нападател Роберто Фирмино се причисли към Ал Ахли със свободен трансфер след напускането му от Ливърпул, заяви тимът от Саудитска Арабия.

" Винаги съм играл за огромни тимове, в този момент съм в Ал-Ахли ", сподели Фирмино във видео в Туитър акаунта на Ал-Ахли.

31-годишният футболист подписа тригодишен контракт и ще играе с вратаря Едуар Менди, който също напусна Висшата лига след три сезона с Челси.

Ал-Ахли се завърна в Саудитската професионална лига, откакто прекара акцията 2022-2023 година във втора дивизия, само че тимът към момента е без треньор след напускането на южноафриканеца Пицо Мосимане.

Фирмино се причисли към Ливърпул през 2015 година и оказа помощ на тима да завоюва Шампионската лига, ФА Къп и Висшата лига. Бразилският национал се сбогува с Анфийлд в края на май, отбелязвайки 111-ия си гол за клуба по време на последния им мач за сезона.

Фирмино се причислява към дълъг лист от класни играчи, които се реалокираха в Саудитската професионална лига през последните седмици, като носителят на Златната топка Карим Бензема, Н`Голо Канте и Рубен Невес следват стъпките на Кристиано Роналдо, който се реалокира в Ал-Насър през януари.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР