Бразилският мениджър Руджерио Перейра сподели виждането си, че нападателят на

...
Бразилският мениджър Руджерио Перейра сподели виждането си, че нападателят на
Коментари Харесай

Бразилски агент: Ако бях президент, не бих продал Каранга за по-малко от 5-6 млн.

Бразилският управител Руджерио Перейра показа визията си, че нападателят на ЦСКА Фернандо Каранга коства сред 5-6 милиона евро. Първият бразилски футболист играл в българския първенец (бел.ред. Славия) бе посетител в предаването на DIEMA SPORT „ Домът на футбола “, където приказва за всички по-интересни тематики към себе си.

„ Има работа. Ние по това време търсим играчи. Аз диря футболисти по стадионите, не употребявам стратегии. Така се работи по-бавно, само че по-сигурно. Когато един тим търси състезател, би трябвало да има доверие на сътрудниците си “.

„ Разликата е огромна. Аз пристигнах в България, тъй като имах покана от Пламен Петков. За мен тогава бе забавно. Те чакаха някой като Ромарио да пристигна, с техника. Аз бях стопер, нямах такава техника. Имах обаче предпочитание и играех със сърце. Бях експерт, по тази причина и може би играх в пет страни “, върна се обратно в годините Перейра.

„ Беше забавно за доста хора. По това време имаше огромни играчи. Гетов, Сираков, Гибона…Радвам се, че съм играл с такива огромни играчи “, добави бразилецът.

„ Аз съм на 52 години. 25 година съм тук. Почти половин живот съм живял тук. Харесва ми тук, в действителност. Имам много играчи по Европа и Азия. Сега изучавам по-добре български. Преди без преподавател – сложен е езикът, само че съумях, разбирам всичко. Имам много другари, които ми оказват помощ. Това е моята втора татковина “.

„ Имам две дъщери. Едната е топ модел. Другата е националка на Бразилия по плажен хандбал. Радвам се за децата. Те са положителни хора. Няма нещо, което да обичам повече от тях “.

„ В този бизнес има доста неточни хора. Занимавам се и с други неща. В Бразилия имам строителна компания. Научих езика и това ми оказва помощ да поддържам връзка. Истината е, че е неточен този бизнес. Аз съм работил съвсем с всички тимове. Започнах с Беласица и Локо Пд. С Беласица имахме триумфи. После с Литекс. Гриша Ганчев ми отвори път, с Венци Стефанов. С Левски – Жоазиньо, Зе Суарес докарахме в България. Сега с Лудигрец работя. Аз работя с всички. Не съм на заплата в някой клуб. Работил съм и с Ботев, Локо Пд, Монтана “, добави Перейра.

„ Всеки знае, че работя с Методи Томанов. Той е доста огромен експерт. Признавам го и като човек, и като експерт. Запознахме се, когато бе в ЦСКА. Той пристигна да търсим играчи в Бразилия. Казах на Домусчиев, че Томанов е добър експерт и в случай че желае да прави добър тим, би трябвало да го притегли. Аз го гледах по какъв начин работи в Бразилия. По три мача дневно гледахме, минавахме километри. Мениджърът би трябвало да взе участие, да търси играчи да гледа с очите, не да стои в офис “.

„ Вече има информация на всички места. Лудогорец е прочут тим. Много българи мислят, че Бразилия е джунгла. Хората в Бразилия мислят, че тук е комунизъм и единствено Лади. За футболистите е значимо къде го одобряват добре. Тук се живее добре, хубава храна, 4 сезона “.

„ Единственият проблем е финансовият. Трудно се кара футболист от Висшата лига на Бразилия. Един нападател в Бразилия взима по 100 000 евро на месец. Това в България е мъчно. За нас мениджърите – би трябвало да търсим от долните лиги. Това не значи, че не са качествени. В долните дивизии обаче играят отново пред 40-50 хиляди “, изяснява сътрудникът.

„ Преди, когато желаех да намеря млад футболист – отивах в гетото. Там имаше 300-400 момчета. Сега е друго. Сега има 40. Всички са на компютри, смарт телефони, не им се играе. Вече и в Бразилия не се играе по улиците. Преди свършваше тренировката, аз оставах още по час да почиствам проблеми, които знаех, че имах. Сега тичат към съблекалнята, взимат смарт телефона и си играят “.

„ Като един тим играе в Лига Европа – целия свят го гледа. Много тимове ме питат за Вандерсон. Дори над 30 години, още има интерес към тях “.

„ Тук е добра дестинация за един бразилец. Тук има прилики с Бразилия. Само го няма студът. Климат, храна, хора, музика. Има прилики. Студът за акомодацията е проблем. По това време аз не повеждам бразилци. Вече работя за летния интервал. Работя авансово. Говорил съм с няколко тима и към този момент виждам играчи за лятото “, сподели бразилецът, само че не пожела да разкрие имената на отборите.

„ Това, което знам за Каранга е, че имало оферта за него. Аз мисля, че би трябвало да остане още малко тук. Цената му ще се подвига още. Той е добър футболист. Четох вестник в Бразилия, че тимът, който проявявал интерес, бил от арабските страни “, разяснява това, което знае Перейра.

Каранга и Десподов обраха премиите за декември

„ Много ми харесва по какъв начин работи Домусчиев. Поставя цена и държи на нея. Търся състезател като Каранга – само че няма и в Бразилия. Аз преди време съм го предложил Каранга на Лудогорец, по-късно отиде май в Южна Корея и в този момент е в страшна форма. Аз в случай че съм президент, няма да го продам за по-малко от 5-6 милиона. Мисля, че Гриша Ганчев ще го продаде на добра цена. Играч с качествата на Каранга коства пари. Сега продадохме един футболист в Южна Корея от Скопие Вардар. Гледам този пазар – по-лесно се продава. Работя и с Македония, и Турция “.

„ Работил съм с много положителни играчи. Том, Дока, Вава, Марселиньо, Каишада, Вандерсон, Жоазиньо, Зе Суарес…ще не помни някого и те ще се сър
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР