Бразилският мегаполис Сао Паоло не е толкова известен като Рио

...
Бразилският мегаполис Сао Паоло не е толкова известен като Рио
Коментари Харесай

Вижте това модерно студио в Сао Паоло СНИМКИ

Бразилският мегаполис Сао Паоло не е толкоз прочут като Рио де Жанейро. Причината е, че градът няма ясна физиономия - той е посред една низина, без никакви образни ориентири, в която живеят 20 милиона души. Що се отнася до бразилските новости в архитектурата и вътрешния дизайн, градът е мястото. Почти всички, за което си коства да се написа през последните години, идва от Сао Паоло.

Жилището, което демонстрираме, е в една от високите жилищни здания в гъстонаселен квартал в мегаполиса. Става въпрос за реновиране на малко студио с повърхност от единствено 40 квадратни метра.

Автор на плана е Estudio BRА. Това архитектурно студио създава извънредно ефикасна система на делене на вътрешното пространство. И другите му планове са ориентирани към относително дребни жилища от 80 до 100 кв. м, които се трансформират в дизайнерски шедьоври.

В това малко студио всекидневната и спалнята могат да бъдат свързвани или отделяни благодарение на плъзгащи се сиви стени. Така се получава оптималната функционалност.

Когато денем спалнята е отворена към останалото жилище, тя пропуща спомагателна светлина. Мебелите в дребното жилище са правени по поръчка и всеки от тях има точното си място и предопределение.

Мебелите са в два цвята - естествено ярко дърво и успокояващо меко сиво. Жилището основава чувството за спомагателен шир и поради планировката си.

Като в класическите американски жилища в него липсват паразитни площи като входно предверие или вътрешни коридори към санитарните възли. Бившата тераса е остъклена по подобен метод, че на нейно място се е оформила дребна столова. /Марица.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР