Бразилски съд нареди да бъде отстранен от поста му губернаторът

...
Бразилски съд нареди да бъде отстранен от поста му губернаторът
Коментари Харесай

Губернаторът на Рио де Жанейро отстранен от поста заради корупция

Бразилски съд подреди да бъде отхвърлен от поста му губернаторът на щата Рио де Жанейро Уилсън Вицел, обвинен в корупция поради ръководството на фондове за битка с ковид, предава Агенция Франс Прес.
Вчера сутринта резиденцията на губернатора беше обискирана като част от огромна интервенция, в която участваха десетки служители на реда. Тя беше ориентирана и против лица, свързани с губернатора, измежду които - и брачната половинка му.
 Заради ковид: Губернаторът на Рио изправен пред импийчмънт Заради ковид: Губернаторът на Рио изправен пред импийчмънт
Законодателят орган на щата Рио де Жанейро гласоподава откриването на процедура по импийчмънт против губернатора Уилсън Витцел поради обвине...
Решението на Върховния съд, който заседава в столицата Бразилия, задължава Вицел да напусне поста си за период минимум шест месеца, до момента в който трае процесът против него.
Като част от същата полицейска интервенция федералната прокуратура в Рио де Жанейро издаде заповеди за арест, в това число против свещеник Евералдо Перейра, ръководител на Социалхристиянската партия на Бразилия, чийто член е и губернаторът.
Според прокуратурата той е основал " черна каса " за подкупи, получени при разпределението на публични поръчки, още при започване на мандата си през 2019 година Смята се, че са отклонявани средства за градеж на полеви лечебни заведения за инфектирани с COVID-19.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР