Бразилската звезда Неймар коментира възможността да изравни рекорда на Пеле

...
Бразилската звезда Неймар коментира възможността да изравни рекорда на Пеле
Коментари Харесай

Неймар: Не мисля за рекорди, а просто обичам футбола

Бразилската звезда Неймар разяснява опцията да изравни върха на Пеле за голове за националния тим. На 30-годишния нападател му би трябвало да означи още две попадения за “златистите ”, с цел да доближи рекордното достижение на именития си съотечественик. Засега някогашният ас на Барселона има 75 гола в 121 мача за Бразилия, до момента в който Пеле е вкарал 77 гола в 92 мача.

„ Това е повече, в сравнение с мога да си показва. Никога не мислил за някакви цифри, не съм се стремял да надмина никого, да троша върхове. Просто обичам футбола ”, съобщи Неймар пред бразилската медия „ Глобо Еспорте “.

Южноамериканецът дефинира играта си за националния тим като нещо доста особено: “Да играя за Бразилия беше моята фантазия. Да играеш за този тим към този момент е нещо необикновено. Сбъднах тази фантазия освен поради себе си, само че и поради другари, които не можаха да станат професионални играчи, поради татко ми, дядо ми, поради всичките ми близки. ”

“Пеле е образец. Пеле е признакът на футбола. Пеле на процедура е знак на Бразилия. Много го почитам “, приключи Ней Джуниър.
 Неймар: Това може да е последното ми Световно състезание Неймар: Това може да е последното ми Световно първенство
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР