Бразилската полиция арестува втори заподозрян, докато разследва изчезването на журналиста

...
Бразилската полиция арестува втори заподозрян, докато разследва изчезването на журналиста
Коментари Харесай

Втори арестуван в Бразилия за изчезването на журналист и придружителя му

Бразилската полиция арестува втори обвинен, до момента в който проверява изгубването на журналиста Дом Филипс и локалния специалист Бруно Перейра, заяви BBC.

Осеней да Коща де Оливейра беше арестуван по съмнение, че е забъркан в тази ситуация с брат си Амарилдо да Коща де Оливейра, оповестяват локалните медии.

По-рано Амарилдо отхвърли да е направил непозволени дейности.

57-годишният Филипс и 41-годишният Перейра изчезнаха в отдалечена част на тропическите гори на Амазонка на 5 юни.

Част от движимостите им , в това число облекла и преносим компютър, са били открити в неделя.

В изказване федералната полиция сподели, че е иззела муниции и весло в село Сао Габриел, където двамата мъже са били забелязани за последно. Предметите са отнесени за съдебномедицинска експертиза.

Алекс Перес, полицейски следовател, сподели, че Осейни да Коща де Оливейра " не е оказал опозиция при ареста по съмнение за ликвидиране, въз основа на разкази на очевидци, които слагат двамата обвинени на хипотетичното място на закононарушението ".

Говорител на локалната група Univaja, която търси изчезналите мъже, сподели, че напъните са към края си, защото регионът, останал за проучване, става все по-малък.

Филипс е живял в Бразилия повече от десетилетие и е бил дълготраен помощник във вестник " Гардиън ". Той е работил върху книга за Амазонка.

Перейра е специалист по изолираните племена в района.

Дни преди двойката да изчезне, локалните групи споделят, че Перейра е бил застрашен за акция против противозаконния лов на риба в региона.

Местни поданици проведоха митинги с искане да се оповести ориста на двамата мъже.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР