Бразилската геоложка служба обяви нов вид динозавър, бързо животно, което

...
Бразилската геоложка служба обяви нов вид динозавър, бързо животно, което
Коментари Харесай

Бразилски учени идентифицираха непознат досега вид динозавър

Бразилската геоложка работа разгласи нов тип динозавър, бързо животно, което е живяло в пустинята през ранния интервал Креда, заяви " TVP World ".


Новият тип, наименуван Farlowichnus rapidus, е бил малко месоядно животно с размерите на модерна птица или към 60-90 см височина, съгласно откривателите. Откритието е оповестено в научното списание Cretaceous Research.

„ От огромното разстояние сред откритите отпечатъци е допустимо да се направи заключението, че това е било доста бързо влечуго, което е бягало през античните дюни “, се споделя в изказване на геоложката работа.

Периодът на ранната креда се простира от преди 100 до 145 милиона години.

Фосилизираните „ пътеки “ на динозаврите, както ги назовават учените, са открити за първи път през 80-те години на предишния век от италианския духовник и палеонтолог Джузепе Леонарди в днешния град Араракуара в щата Сао Пауло.

Леонарди подарява една от пробите от отпечатъци, открити в по този начин наречената групировка Ботукату, група скали, формирани от антична пустиня, на бразилския Музей на науките за земята през 1984 година

Отпечатъците са разнообразни от всички други известни отпечатъци на динозаври, акцентира палеонтологът от Музия Рафаел Коста. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР