Бразилска манекенка, която се присъедини към украинските сили като елитен

...
Бразилска манекенка, която се присъедини към украинските сили като елитен
Коментари Харесай

Бразилска моделка, сражаваща се за Украйна, беше убита

Бразилска манекенка, която се причисли към украинските сили като първокласен снайперист в борбата против Русия, беше убита по време на ракетен удар, споделиха нейни родственици.

Талита до Вале, 39-годишна някогашна манекенка, която беше в Украйна единствено от три седмици, почина при съветски ракетен удар на 5 юни в Харков, където беше бомбардирана.

Доброволката от Сао Пауло почина дружно с някогашния войник от бразилската войска Дъглас Буриго, 40, който беше на път да я изтегля от бункер, когато беше погубен.



Бившата моделка Талита, която също е посещавала юридическо учебно заведение, е разгласила видеоклипове от времето си в Украйна в канала си в YouTube, което документира предходния й опит като герой против Ислямска страна в Ирак.

Докато била в Ирак, До Вале се обучавала като снайперист в самостоятелния район Кюрдистан. Брат й, Тео Родриго Виера, я разгласи за воин, посветил живота си да оказва помощ на други хора в обезверена потребност.



В Украйна До Вале се сражавала като снайперист и осигурявала прикритие на украинските войски от настъпващите съветски сили. Брат й споделя, че тя е оживяла при по-ранна бомбардировка в Киев, само че не съумяла да приказва доста с роднините си, защото мобилните телефони се наблюдават от съветски дронове.

Превод от в. Ню Йорк поуст
ТЕМА преди 7 часа 1233 преди 8 часа 5622 преди 1 ден 1917
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР