Бразилия се присъединява към кампанията на САЩ за изпращане на

...
Бразилия се присъединява към кампанията на САЩ за изпращане на
Коментари Харесай

И Бразилия подкрепя САЩ за хуманитарната помощ за Венецуела

Бразилия се причислява към акцията на Съединени американски щати за изпращане на филантропична помощ във Венецуела, без значение от митингите на венецуелския президент Николас Мадуро, съобщи БГНЕС.
Доставката на храните и медикаментите във Венецуела, както и разпределянето им измежду популацията би трябвало да бъде проведено от опозиционния водач Хуан Гуайдо, сподели представител на президента на Бразилия Жаир Болсонаро.
Венецуела затвори граничните пунктове по границата с Колумбия и няколко холандски острова, с цел да не може през уикенда в страната да бъде доставена филантропична помощ, която Мадуро назовава " троянски кон ". Президентът отхвърля във Венецуела да има рецесия и споделя, че акцията с филантропичните помощи е шоу, проведено от американците.
Лидерът на опозицията Хуан Гуайдо твърди, че 300 хиляди венецуелци са застрашени от апетит и заболявания поради несъответстващото ръководство на Мадуро. Той прикани през уикенда жителите на страната да пресекат границите и сами да внесат във Венецуела филантропичната помощ, която армията не позволява. Досега към 700 хиляди души са се присъединили в подписка с изказванието, че ще последват апела на Гуайдо.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР