Бразилия постави нов антирекорд по денонощен брой жертви на Covid-19,

...
Бразилия постави нов антирекорд по денонощен брой жертви на Covid-19,
Коментари Харесай

Бразилия постави антирекорд по жертви на Covid-19

Бразилия сложи нов антирекорд по денонощен брой жертви на Covid-19, съобщи Ройтерс. За последните 24 часа умрелите са 4249.

Здравната система на Бразилия се задъхва под натиска на пандемията и даже богатите лечебни заведения страдат от дефицит на лекарства от сериозно значимо значение. Намаляват упойките, медикаментите за интубация, кислородът.

Президентът Жаир Болсонаро счита, че в страната пандемията продължава, тъй като някои я употребяват за политически цели, т.е., не с цел да се оправят с вируса, а с цел да смъкват президента. Той твърди, че във всяка страна умират хора и омаловажава заплахата лечебни заведения да останат без лекарства. Болсонаро подлага на критика и щатските и локалните управляващи, опитващи се да лимитират придвижването на хората.

Същевременно съдията от Върховния съд Луиз Роберто Барозо разпореди Сенатът на бразилския парламент да учреди комисия, която да проверява по какъв начин Болсонаро се оправя с ръководството на пандемичната рецесия в страната, съобщи Франс прес. Съдията взе това решение след искане на 32 от 81-те сенатори. Председателят на Сената Родриго Пашеко, който до момента беше срещу сходна стъпка, в последна сметка я одобри.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР