Бразилия победи Аржентина с 1:0 в последния ден от първенството

...
Бразилия победи Аржентина с 1:0 в последния ден от първенството
Коментари Харесай

Младежкият отбор на Бразилия пропуска трето Световно от последните четири, Еквадор е шампион на Южна Америка

Бразилия победи Аржентина с 1:0 в последния ден от шампионата на Южна Америка за младежи до 20 години, като по този метод лиши огромния си противник от купата и я сервира на Еквадор. Въпреки успеха обаче Бразилия не съумя да се класира за Световното състезание в тази възраст, което ще се организира по-късно през годината.

Победният гол в мача с Аржентина беше дело на Линколн от Фламенго от дузпа в 40-ата минута. Въпросният Линколн през предходната година има едвам 6 мача за мъжкия отбор. За младежите на Еквадор това е първа купа на континента, а дружно с Уругвай, Колумбия и Аржентина отиват на Световните финали през май в Полша.

В исторически проект Бразилия е печелила младежкото състезание на Южна Америка повече от всяка друга страна, само че през днешния ден нещата са различни- младите кариоки няма да вземат участие на Световното до 20 години за трети път в последните четири издания. В интерес на истината Бразилия на този шампионат беше без някои от топ-звездите си, измежду които Винисиус Жуниор от Реал Мадрид, крилото Паулиньо от Байерн, останали в клубовете си. Но и без тях дезорганизацията в играта на отбора бешие на очи.

Отборът изигра няколко контроли преди началото на шампионата, с цел да се сработи, до момента в който в офиса на треньора измененията продължаваха с цялостна мощ. Новият ментор Карлош Амадеу направи пормени съгласно своите си визии, което не обезпечи позитивните промени.

''Манталитетът на бразилските млади футболисти изцяло се е трансформирал. Сега младите играчи мислят преди всичко за това по какъв начин ще се случат елементарно нещата без изпитание, по-късно да отидат в Европа, само че обезателно на хубаво място за живеене и най-после за празненство и девойки. Чак по-късно идва футболът като игра и пристрастеност, изяснява един от опитните треньори в страната и някогашен юношески селекционер Неи Франко пред интернет-портала O Estado.

В същото време и ползата към тима не беше изключително огромен, като нито една телевизия не излъчваше мачовете. В същото време множеството медии отделиха надалеч по-голямо внимание на празненството по случай 27-ият рожден ден на Неймар, в сравнение с провалянето на младежкия тим от Уругвай същата вечер. А и футболната Конфедерация на страната не даде кой знае каква информация за играчите и тяхното показване на шампионата в Чили, с изключение на имената на играчите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР