Бразилия остава почти изцяло парализирана за девети пореден ден заради

...
Бразилия остава почти изцяло парализирана за девети пореден ден заради
Коментари Харесай

Тираджиите отказват да премахнат барикадите

Бразилия остава съвсем напълно парализирана за девети следващ ден поради стачката на водачите на камиони макар обещанието на президента Мишел Темер, че митингът е към края си, съобщи AFP.

В неделя Темер отстъпи под натиска на протестиращите и понижи цените на дизела.

Стачката на превозвачите остави хиляди учебни заведения затворени, доста полети бяха анулирани, а рафтовете в магазините останаха празни. Темер сподели, че е изцяло уверен, че "днес-утре " рецесията ще завърши.

Въпреки убедеността на президента обаче много водачи остават твърдо на позициите си, а някои даже се радикализират, като приканват държавното управление да подаде оставка.

Стачката на водачите стартира предишния понеделник, откакто държавната петролна компания Petrobras разгласи, че покачва цените на дизеловото гориво.

Превозвачите са гневни поради повдигане на цената на дизела от 3,36 реала за литър през януари до 3,6 реала преди стачката. На 26 май цената доближи 3,8 реала.



Над 550 пътни блокади на превозвачи бяха издигнати в 24 от 27-те щата на страната, посочи федералната пътна полиция.

Акциите на Petrobras поевтиняха с 14 % през вчерашния ден, откакто Мишел Темер разгласи в неделя понижение с 0,46 реала в цената на литър дизел за интервал от 60 дни.

След като изминат 60-те дни, цените ще се дефинират на месечна основа, а не на всекидневна. Това бе и една от аргументите, поради които избухна стачката, наред с покачването на цените, което бе в директна връзка с цената на петрола.



Пътната такса също ще бъде понижена и ще се ползва минимална тежест на товарите - още две основни претенции на водачите.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР