Бразилия никога няма да се присъедини към групата на страните

...
Бразилия никога няма да се присъедини към групата на страните
Коментари Харесай

Лула да Силва: Бразилия никога няма се присъедини към ОПЕК+

Бразилия в никакъв случай няма да се причисли към групата на страните производителки на нефт ОПЕК+ като пълновръстен член и вместо това единствено се стреми да взе участие като наблюдаващ. Това сподели бразилският президент Луис Инасио Лула да Силва, съобщи Reuters.

Покана към Бразилия, само че тя не желае

Коментарите на Лула пред кореспонденти на срещата на високо ниво на Организация на обединените нации за климата COP28 в Дубай обясниха изказванията му ден по-рано, че Бразилия ще " взе участие " в ОПЕК+, съобщи Актуална.

Страната получи покана поради обстоятелството, че дружно със Съединени американски щати към този момент се трансформира в петролна мощ, която не е част от ОПЕК и това оказва настрана въздействие на цените на петролния пазар - в посока надолу поради рекордния рандеман на американския континент. Това е изключително сензитивно за Русия, която разчита доста на приходите от нефт - съвсем половината съветски държавен бюджет се цялостни от парите за черно злато. 

Бразилският президент обаче не желае Бразилия да бъде обвързана от общите решения на ОПЕК, особено за добива на черно злато.

Лула сподели, че е значимо за Бразилия да взе участие в ОПЕК+, с цел да се застъпи страните, богати от облаги от нефт, да дадат част от тези пари в подкрепяне на бедните разрастващи се страни в Африка и Латинска Америка да влагат във възобновима сила като слънчева и вятърна.

" Мисля, че като участваме по този метод, ще убедим хората, че част от парите, направени от нефт, би трябвало да бъдат вложени за нас, с цел да създадем други възможности ", сподели Лула. Бразилската държавна петролна компания Petrobras няма да се откаже от изследванията за нефт, тъй като изкопаемите горива ще продължат да бъдат част от международната стопанска система за известно време, съобщи Лула.

Petrobras ще продължи да прави това, което би трябвало, с цел да помогне на Бразилия да пораства, само че ще се разшири оттатък петрола и ще се включи в цялата сила, добави Лула.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР