Бразилия изпраща един от най-лудите сезони в своята клубна история.

...
Бразилия изпраща един от най-лудите сезони в своята клубна история.
Коментари Харесай

Бразилска лудост: Как Ботафого изпусна титлата след 13 точки аванс

Бразилия изпраща един от най-лудите сезони в своята клубна история. Палмейрас е първенец за рекорден 12 път, а огромното отчаяние е за Ботафого и Сантос. Първите изпуснаха купата, макар че в един миг от акцията имаха преднина от внушителните 13 точки пред преследвачите. Клубът от Рио де Жанейро най-после се задоволи с нежеланото 5 място. 

За пръв път в историята клуб от елита на състезание от Южна Америка изпуска трофея след сходен стабилен задатък. А загубата с 1:3 от Интернасионал в последния кръг значи, че отборът даже няма да играе за Копа Либертадорес. В последните 10 дуела от шампионата в Серия А " Великия огън " не завоюва нито един път. Нещо повече Ботафого бе водач в 31 от 38 кръга, само че след това пристигна шумният срив. И клубът изпусна първата купа от 1995 година насам. 

Накрая Палмейрас стана първенец на Бразилия за втори следващ път след 1:1 в гостуването си на Крузейро, което бе изцяло задоволително, с цел да остави зад себе си Гремио и Атлетико Минейро. Шампионът приключи със 70 точки, две повече от Гремио на Луис Суарес. 

„ Да се подиграваш с почитател на Ботафого през днешния ден е като да намериш мъртво тяло на тротоара, да го ритнеш и да избягаш, смеейки се “, сподели влогърът  Фелипе Нето, един от най-популярните последователи на клуба. Мъртвото тяло към този момент не усеща нищо. “

Сериозно отчаяние имаше и за Сантос. Клубът на Пеле и Неймар приключи с 43 точки, една зад Бахия, който победи Атлетико Минейро с 4-1, и две по-малко от Васко да Гама, и изпадна за пръв път в своята 111-годишна история.

Феновете на отбора се пробваха да нахлуят на терена, принуждавайки играчите да спринтират към съблекалните. По-късно полицията и последователите имаха конфликти отвън стадиона, бяха подпалени коли и рейсове в крайбрежния град край Сао Пауло.

Неймар, който се издигна от академията на Сантос, разгласява свои фотоси, на които гледа мача, до момента в който се възвръща от травма в коляното.

„ Ще се усмихнем още един път “ , написа нападателят на Бразилия и Ал-Хилал след изпадането на клуба му.

Само преди три години Палмейрас победи Сантос във финала за Копа Либертадорес.

Паулиньо от Атлетико Минейро приключи лигата като голмайстор с 20 гола. Суарес и Тикиньо Соарес от Ботафого имат по 17 попадения.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР