Бразилецът Тиаго Сейбот Вилд поднесе първата сензация на . 172-ят

...
Бразилецът Тиаго Сейбот Вилд поднесе първата сензация на . 172-ят
Коментари Харесай

Тиаго Сейбот Вилд елиминира Медведев в Париж

Бразилецът Тиаго Сейбот Вилд сервира първата сензация на. 172-ят в света отстрани един от кандидатите за купата Даниил Медведев. 23-годишният бразилец не се съобщи в борба, траяла 4 часа и 15 минути. Той стигна до триумфа след 7-6(5) 6-7(6) 2-6 6-3 6-3. Това е и най-голямата победа в кариерата на Тиаго Сейбот Вилд.

Аутсайдерът се бореше крепко през цялото време и върна пробив, с цел да докара първия сет до тайбрек. Там той дръпна с 6:3 и съумя да поведе. Втория сет също стигна до тайбрек, само че този път представянето беше напълно друго. Медведев атакуваше гневно, с цел да обърне хода на мача и изравни.

В третата част руснакът завоюва с 6-2, в четвъртата бразилецът направи същото. В решителната пета част нервите на Медведев не устояха. След общо пет пробива Тиаго Сейбот Вилд поведе с 5-3 и от първа опция взе мача.

Четвъртият подложен Каспер Рууд обаче се класира за втория кръг на Ролан Гарос. Той надделя в три сета шведския квалификант Елиас Имер. Имер не съумя да се опълчи на напористия норвежец и разумно отстъпи. „ Миналата година направих един от най-хубавите шампионати в живота си. И желая да защитя това, което реализирах. Наистина цялата 2022-а година беше невероятна за мен и ще се опитам да го направя още веднъж, където и да играя “, сподели след мача Рууд.

Напред не престават още американецът Томи Пол, Николас Хари от Чили и Макс Пърцел.

Александър Зверев пък ce върна на кортовете във френската столица с победа. Той се оправи с южноафриканеца Лойд Харис след 7-6(6), 7-6(0), 6-1. след 2 часа и 43 минути. Преди година Зверев скъса връзки на десния гален по време на полуфинала против Рафаел Надал. Травмата го извади от игра за повече от половин година. Във втория кръг германецът ще срещне Алекс Молчан, който в профил французина Юго Гастон.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР