Бразилецът Даксон да Силва няма нужда от представяне! Любимецът на

...
Бразилецът Даксон да Силва няма нужда от представяне! Любимецът на
Коментари Харесай

Даксон пред Sportal.bg: За свое обещание към феновете на Локо и слуховете за трансфер в ЦСКА

Бразилецът Даксон да Силва няма потребност от показване! Любимецът на почитателите на Локомотив (Пловдив) остави името си в историята на " смърфовете " и сърцата на последователите със мощните си мачове по българските терени с " черно-белия " екип. Пред Sportal.bg Даксон си спомни някои от моментите, претърпени като състезател на Локо. В момента 32-годишният бразилец играе за Соуса, а диалога ни разкри, че мечтае да завърши кариерата си в Локомотив.

Здравей, Даксон! Как си? Къде си сега и с какво се занимаваш?
- Добре съм. В момента съм в Бразилия. Играя в тима на Соуса, който се намира в Параиба. В момента шампионатът е спрян поради ковид.

Следиш ли протичащото се в Европа и България с пандемията от COVID-19?
- Разбира се! В целия свят обстановката е такава. Гледам телевизия, с цел да се осведомявам по какъв начин стоят нещата в България и другите страни. И в Бразилия има заболели от COVID-19.

Разкажи ми по какъв начин пристигна в България и то тъкмо в Локомотив (Пловдив). Годината беше 2006-а.
- Кузман Маринков и Иван Маринов-Маслара ме доведоха в Локомотив на проби. Бях дружно с Алекс Дос Сантос. Впоследствие играх за Локомотив в продължение на пет години. Това беше доста значимо за развиването ми като като футболист и човек. Излязох доста млад от Бразилия, с цел да отида в друга страна. Началото беше доста мъчно, само че по-късно нещата потръгнаха малко по малко. Много съм благополучен, че играх дълги години за Локомотив (Пд). Отборът има особено място в сърцето ми.

Ти беше едвам на 19 години, а всички смятаха, че си най-хубавият чужденец в А група. Тези отзиви натоварваха ли те?
- Бях доста млад и тези думи ми даваха самочувствието да не преставам да давам най-хубавото от себе си. Дойдох в България с концепцията да направя добър сезон и да отида в различен европейски клуб. Давах всичко от себе си. Исках единствено да играя добре.

Няколко месеца откакто дебютира за Локомотив, ти означи гол на Левски от близо 40 метра. Спомняш ли си това попадение и какво почувства тогава?
- Много добре помня този мач и този гол. Нямам думи да опиша този миг. Левски водеше с 1:2. Две-три минути преди края на мача аз вкарах този гол. Беше значим за тима и за мен самостоятелно. Мисля, че това е най-красивият гол в кариерата ми. И до през днешния ден помня това попадение.

С Локомотив (Пд) имаш изгубен край за Купата на България от Лудогорец. Ти означи единственото попадение за твоя отбор при загубата с 1:2. Какво не ви доближи тогава и по какъв начин допуснахте да ви извърнат за едно полувреме?
- Беше ни доста мъчно. Водехме с 1:0, само че Лудогорец обърна мача за доста малко време. Не мога да ти кажа какво се случи. През първото полувреме играхме доста добре и водехме в резултата. По едно време си мислех, че ще вдигнем Купата. Нещата се случват по този начин, както Господ желае. В оня ден Господ сподели, че Локомотив няма да завоюва трофея. В миналогодишния край против Ботев (Пловдив) пък беше противоположното.

Вярно ли е, че си бил покрай трансфер в ЦСКА?
- Не мога да кажа нищо за ЦСКА, тъй като не съм получил никаква оферта. До мен не е достигало никакво предложение. Не мога да кажа дали Локомотив е получил оферта от ЦСКА за мен. Никой не се е свързвал с мен.

През 2012 година, дни преди мача с Левски, твоите права бяха спрени поради позитивна проба. Ще ни разкажеш ли какво тъкмо се случи тогава. Ти беше много смутен и не сдържа сълзите, до момента в който говореше пред публицисти и почитатели.
- Този миг беше доста сложен за мен. Положителната проба не значи, че съм направил нещо. Преди мача с Литекс за Купата имах висока температура. Докторът ми даде медикаменти, а след това стана ясно, че тестът ми е позитивна. Бях спокоен, тъй като хората, които ме познават, знаят какъв човек съм. Забравих този миг и повече не желая да минавам през това до края на кариерата ми.

Имаше случай, в който се стигна до такава степен Локомотив да те съди, тъй като не се върна от Бразилия. Каква беше обстановката тогава?
- Прибрах се в Бразилия за отмора. Мениджърът ми разговаряше с мен и ми даде обещание нещо, което след това не се случи. Това докара и до казуса с Локомотив. След като разбрах, че това, което ми беше дадено, няма да се случи, разговарях незабавно с хората в Локомотив и желаех да се върна. Беше мъчно да се върна поради това, което направих. Извиних се на всички. Бях млад и желаех всичко да ми се случва бързо. Не помислих за следствията, а единствено за нещата, които ми бяха обещани.

В момента в тима играе " новият Даксон ". Познаваш ли се с Уирис Густаво де Оливейра и какво мислиш за качествата му? Когато Уирис дойде в Пловдив, се похвали, че идва от школата, от която тръгваш и ти.
- Познавам се с него от Фейсбук. Мои другари ми споделят единствено положителни думи за него. Много добър футболист е и има огромна класа. Мисля, че ще запише името си в историята на Локомотив. Още е млад, само че има качества и има всичко да остави диря.

В Локо ти играеше един до друг с Димитър Илиев, който сега е капитан на тима и Футболист номер 1 на България. Какво помниш от това партньорство?
- Митко Илиев е доста добър футболист. Спомням си доста добре времето, когато играехме дружно. Той има всички качества, които имат огромните футболисти. Много съм благополучен за него, че е капитан на Локомотив и Футболист номер 1. Той е доста положително момче. Пожелавам му всичко най-хубаво и нека продължава по този начин още дълго време.

Ако можеше да избираш, би ли се върнал в Локомотив?
- Ако имам опция да се върна, няма да се замисля. Обещал съм на почитателите, че преди да завърша кариерата си, желая още веднъж да играя за Локомотив (Пд). Не мога да не помни почитателите и хората, с които работих в клуба. Няма да се замисля, в случай че ми се обадят.

Искаш ли да кажеш нещо на почитателите за край?
- Нямам думи да опиша последователите на Локомотив. Остават в сърцето ми и нека един ден още веднъж играя за тях. Искам да ги веселя с моята игра, голове и пасове. Те са най-хубавите почитатели, които съм виждал. Когато играх за тима, ни подкрепяха при победи и загуби. Винаги ни подкрепяха. Страхотни са!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР