Бразилец решил да фалшифицира смъртта си – от любопитство, да

...
Бразилец решил да фалшифицира смъртта си – от любопитство, да
Коментари Харесай

Мъж инсценирал смъртта си, за да види кой ще дойде на погребението му (видео)

Бразилец решил да фалшифицира гибелта си – от любознание, да види какъв брой хора ще дойдат да се сбогуват с него. Нещата обаче не се развили тъкмо по проектите му…

60-годишният бразилец Балтазар Лемос по специалност е ритуалист или човек, който взе участие в разнообразни религиозни събития. В това число той постоянно провеждал и погребения.

Наскоро мъжът решил да „ инсценира “ гибелта си – от любознание, да види какъв брой хора ще дойдат на спонтанното му заравяне.

На 10 януари негов прочут пуснал пост в обществените мрежи с текст: „ Тази заран ни напусна Балтазар Лемос “ и фотография на мъжа.

Преди това самият Балтазар разгласил фотография до болничното заведение – и всички си помислили, че нещо му се е случило. Семейството на мъжа изпаднало в потрес – никой не знаел нищо, а племенникът му незабавно отишъл в болничното заведение, с цел да разбере повече. Но там нямали никаква информация за Лемос.

По-късно на страницата на Лемус се появили датата и мястото на погребението му, където били поканени всички, които желали да се сбогуват с него.

На 18 януари приятелите и фамилията на мъжа се събрали в дребен параклис, очаквайки церемонията в цялостен печал. Когато всички се събрали, из целия параклис се чул глас на мъж – той говорел за живота си, а някои даже плакали.. мислейки си, че това е гласът на умрелия Балтазар.

Но няколко минути по-късно вратите на олтара се отворили и самият човек се появил- жив и здрав. Реакцията на роднините била смесена – някои почнали да плачат още повече, други обвинили Балтазар в свирепост.

Експериментът му не срещнал възторг в мрежата, където го подлагали на критика за този метод на привличане на внимание. Обществеността била изключително ядосана, когато научила, че майката на мъжа е в инвалидна количка и можела да получи инфаркт от новината.

Медиите се свързали и с мъжа, с цел да схванат претекстовете за постъпката му. „ Не желаех хората да са тъжни. Просто желаех да се преструвам, че съм починал, а хората го изтълкуваха по собствен метод. Исках да знам какъв брой хора ще дойдат да се сбогуват с мен. Нямах желание да разстроя, нараня или обидя някого, оправдавам се на тези хора “, сподели Балтазар.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР