Браян, да започнем от там. Как се озова в Ботев

...
Браян, да започнем от там. Как се озова в Ботев
Коментари Харесай

Звезда на Ботев : Манталитетът ни се промени, искаме да побеждаваме

Браян, да стартираме от там. Как се озова в Ботев предходната зима?
- Пристигнах в Ботев предходната зима по време подготовката в Албания. Имах опцията да бъда с Дани Моралес и играчите и да остана в тима. Разбирах се добре с Дани Моралес и по този начин стартира случката ми с Ботев Враца.
 Ботев (Враца) удължи контракта на своята звезда Ботев (Враца) удължи контракта на своята звезда
Дълго време не можеше да играеш поради административни спънки. Какво беше възприятието да гледаш в профил битката за оцеляване?
- Беше мъчно, тъй като претърпях всичко дружно със съотборниците ми. Беше мъчно да не играя в този миг. Винаги обаче ме крепеше мисълта, че ще стартира да играя и да оказвам помощ на тима.

Не за първи път идваш в България, преди години игра мач с Лацио тук какво си спомняш от този дуел?
- Помня, че беше мач за Лига Европа против Лудогорец. За жал загубихме, само че имах опцията да отбележа гол. Беше един от първите ми голове в Европа с Лацио и имам доста положителни мемоари от довечера.

Преди няколко дни подписа нов контракт с Ботев. Какво значи това?
- Много съм признателен на управлението на Ботев. Много съм удовлетворен от новия ми договор – поради клуба и съотборниците ми. Всеки ден упражнявам и се трудя, с цел да се усъвършенствам и да оказвам помощ на тима.

Харесва ли ти Враца като град за живеене и футбол?
- Враца е спокоен град. Хората тук ми демонстрират ми почитание като на човек и футболист. Феновете ни оказват помощ доста в мачовете. Работя доста, тъй като хората го заслужават.

По-силен ли е Ботев тази година от предходната?
- Миналият сезон имахме тим с доста положителни играчи, обстановката не беше най-хубавата, само че мисля, че в последния мач против Етър показахме, че можем. Този сезон с новите играчи направихме по-добър тим. Манталитетът ни се промени, желаеме да побеждаваме и да сме по-нагоре в таблицата.
21  Септември - Ботев (Враца)
Вкара голове, само че и направи асистенции. Кога си по-доволен, когато вкараш или когато подадеш?
- Когато вкарам съм доста благополучен, само че също ми доставя удоволстиве когато видя, че асистенцията ми оказва помощ на някой съотборник да вкара гол. Когато вкарам или подам за гол, чествам еднообразно.

Гледаш ли другите мачове от българското състезание?
- Гледам противниците, против които ще се надигнем, както и другите мачове от българското състезание. Това ми оказва помощ да проучвам съперниците ни. Интензинетът на българския футбол ме изненада доста, има доста положителни играчи. Винаги виждам мачовете, с цел да знам против кого ще се надигнем.
19  Ботев (Враца) - Ботев (Пловдив)
С кого си непосредствен в тима?
- Логично непосредствен в тима съм с Федерико и Филипе – приказваме един език. Разбирам се с всички – Чочо, Диего, Антонио и с още други играчи, които са от тук от България. Да, малко ни е сложна връзката, само че те ни оказват помощ доста. В сложните моменти създадохме добър колектив.
24  Берое - Ботев (Враца)
Кое е обичаното ти българско ядене?
- Много ми харесва българската кухня. Много е близка до това, което ядем в Латинска Америка. Както и там кухнята е доста богата.

Какво искаш да кажеш на почитателите?
- Да не престават да ни поддържат, ние ще продължаваме да работим, с цел да изкачим Ботев по-нагоре. Да идват на стадиона всякога като играем у дома, а ние ще даваме всичко от себе си на терена.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР