Браво на Сергей Суровикин, че изтегля руските войски от Херсон.Това

...
Браво на Сергей Суровикин, че изтегля руските войски от Херсон.Това
Коментари Харесай

Кадиров: Браво на Суровикин, че изтегля руските войски от Херсон

Браво на Сергей Суровикин, че изтегля съветските войски от Херсон.

Това разгласи чеченският водач Рамзан Кадиров, откакто командирът на съветската войска в Украйна разгласи отдръпването на окупаторските сили на източния бряг на Днепър.

" Напълно съм склонен с мнението на господин Пригожин (шеф на " Вагнер " ) за решението на Суровикин. Евгений Викторович доста тъкмо означи, че Суровикин избави хиляди войници, които фактически бяха обкръжени. След като претегли всички плюсове и минуси, военачалник Суровикин направи сложен, само че верен избор сред безсмислените жертви в името на гръмки изказвания и спасяването на скъпия живот на бойците ".

Кадиров, който единствено допреди месец подлагаше на критика съветските командири за изтеглянето от Лиман, стартира да изброява причини в поддръжка на позорното бягство от Херсон.

" Херсон е доста сложен регион без опция за устойчиво постоянно доставяне с муниции и образуване на мощен, благонадежден гръб. Защо това не беше направено в първите дни на спецоперацията? Това е различен въпрос. Но в тази сложна обстановка генералът работи умно и далновидно - изтегля цивилното население и подрежда прегрупиране. Така че за " предаване " на Херсон не е нужно да се приказва ".

Диктаторът означи, че още в първите дни от войната бойците му докладвали какъв брой сложен бил районът.

" Да, може да се запази, допустимо е да се провежда най-малко някаква доставка на муниции, само че цената ще бъде доста човешки животи. И тази прогноза не ни устройва. Затова считам, че Суровикин действаше като същински боен военачалник, без да се опасява от рецензия. Той носи отговорност за хората. Благодаря ви, Сергей Владимирович, че се грижите за момчетата! Ще осъществим заповедта на Върховния главнокомандващ, няма да спрем да нанасяме удари по съперника и няма да се уморим ".

 
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР