Браузърът на Google вече ще се актуализира всяка седмица, вместо

...
Браузърът на Google вече ще се актуализира всяка седмица, вместо
Коментари Харесай

Chrome става по-сигурен чрез по-чести актуализации

Браузърът на Гугъл към този момент ще се актуализира всяка седмица, вместо един път на две седмици

Най-популярният браузър в света е непрекъснато във фокуса на кибер-нападателите
(снимка: CC0 Public Domain)

Гугъл работи за възстановяване на сигурността на Chrome посредством редуциране на половина на интервала за стартиране на пачове и актуализации, свързани с сигурността на най-популярния браузър в света .

Сега потребителите ще могат да актуализират своя уеб браузър всяка седмица, с цел да си обезпечат оптималната отбрана против цифрови закани, до момента в който сърфират в световната мрежа, отбелязва ZDNet.
още по темата
Дълго време Гугъл пускаше актуализации на сигурността на Chrome един път на 2 седмици. Въпреки това, поради непрекъснатите киберзаплахи, интернет компанията стигна до извода, че този развой би трябвало да се форсира. Очевидно двуседмичен период на възобновяване на сигурността не е задоволителен.

Основният проблем е, че Chrome е основан на плана Chromium с отворен код. Всеки може да види изходния код на браузъра, което улеснява нападателите в откриването на уязвимости. С прехода към нов график за издаване на актуализации, Гугъл има намерение да направи своя артикул по-сигурен.

Усилията на Гугъл да понижи интервала на възобновяване в Chrome са стъпка в вярната посока. Сигурността обаче е отговорност и на потребителите. Редовното актуализиране на уеб браузъра е просто деяние, което може да обезпечи мощна отбрана против киберзаплахи.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР