Браузърът Firefox започна да изучава потребителските търсения. Както обясниха от

...
Браузърът Firefox започна да изучава потребителските търсения. Както обясниха от
Коментари Харесай

Firefox ще започне да анализира потребителските търсения

Браузърът Firefox стартира да учи потребителските търсения. Както обясниха от компанията Mozilla, която създава програмата, това ще помогне „ да разберем по-добре какво е значимо за нашите потребители„.

Събирането и проучването на поръчките, се споделя в изказването, е належащо, с цел да се „ приоритизират верните функционалности на база тяхната приложимост “. Като образец разработчиците цитират планирането на пътешестване до Барселона, за което потребителят търси хотели в Барселона посредством браузъра. „ Firefox прави умозаключение, че резултатите от търсенето попадат в категорията „ пътешестване “ и стартира да брои общия брой търсения, осъществявани на равнище страна “, се споделя в уеб страницата.

Разработчиците ще проучват поръчките, свързани с животни, изкуство, коли, бизнес и кариера, обучение, мода, финанси, храна, държавно управление, здраве, занимания, дом, вести, недвижими парцели, общество, спорт, технологии и пътешестване. Mozilla дава обещание, че новият способ класифицира единствено уеб страниците, които се появяват в търсенето на потребителя, само че не и спецификата на неговите поръчки. „ Чувствителните тематики, като търсенето на избрани медицински услуги, се класифицират единствено в необятни категории като здраве или общество. Вашите търсения се третират със същото равнище на дискретност като другите данни, без значение от локалните закони касаещи избрани здравни услуги “ — прибавят разработчиците.

Потребителите могат да се откажат от изпращането на механически данни или информация за потреблението на Firefox. За да създадат това е належащо:

Отваряне на панела в горния десен ъгъл с логото във тип на три ивици; Избор на „ Опции “; Кликване върху „ Поверителност и отбрана “; В долната част на секцията „ Събиране и потребление на данни от Firefox “ би трябвало да се махне отметката от „ Разрешаване на Firefox да изпраща механически данни и данни за взаимоотношението на Mozilla “ и „ Разрешаване на Firefox да конфигурира и организира изследване “.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР