Браузърът Edge скоро ще предложи и крипто-функционалност на потребителите(снимка: Microsoft) Наблюдателни

...
Браузърът Edge скоро ще предложи и крипто-функционалност на потребителите(снимка: Microsoft)
Наблюдателни
Коментари Харесай

Microsoft интегрира крипто-портфейл в браузъра Edge


Браузърът Edge скоро ще предложи и крипто-функционалност на потребителите
(снимка: Microsoft)

Наблюдателни консуматори видяха, че Microsoft работи върху консолидиране на портфейл за криптовалута етериум в своя браузър Edge. Един от първите, които оповестиха за това изобретение, e консуматор на Twitter под псевдонима Albacore.

Той разгласява няколко и допусна, че Microsoft възнамерява да добави в своя браузър Edge опция за изпращане и приемане на криптовалута, както и NFT токени. Публичните ключове могат да се споделят с други консуматори за приемане на заплащания, до момента в който частните ключове могат да се употребяват за потвърждаване на транзакции.
още по темата
Според изявленията по тематиката, новата функционалност сега е налична за стеснен брой вътрешни лица, които получават бета компилации на Edge в канала за разработчици Dev (ранен достъп).

Порталът Bleeping Computer е тествал новата функционалност и по време на процеса на регистрация публицистите са били помолени да вкарат ключова дума за отбрана на крипто-портфейла, както и фраза от 12 думи за възобновяване на паролата. След привършване на регистрацията, портфейлът генерира неповторим идентификатор, който разрешава на потребителите да получават средства през мрежата Етериум (Ethereum).

Екран от криптопортфейла на браузъра Edge, който е в развой на разработка
(снимка: Albacore / Twitter )

Портфейлът за криптовалута поддържа голям брой етериум сметки с опция за превключване сред тях, в случай че е належащо. Предвидени са също опция за свързване с децентрализирани приложения dApps и раздел с вести, които държат в крайник потребителите с най-новите събития на пазара на криптовалути.

Известно е също, че Microsoft си партнира с Consensys, с цел да предложи на потребителите опция да обменят криптовалути сред Ethereum, Dai Stablecoin, Uniswap, USD Coin и Tether Coin. Ентусиастите са разкрили доказателство в бета кода на Edge, че в бъдеще може да се появи и биткойн портфейл в браузъра.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР