Братята, застреляли граничния полицай Петър Бъчваров, са се опитали да

...
Братята, застреляли граничния полицай Петър Бъчваров, са се опитали да
Коментари Харесай

Сарафов за братята-убийци на Бъчваров: Опитали са да убият и военния от патрула на наша територия

Братята, простреляли граничния служител на реда Петър Бъчваров, са се пробвали да убият и военнослужещия от патрула, навлизайки на българска територия. Това разкри пред Българска национална телевизия заместник-главният прокурор и шеф на Национална следствена служба Борислав Сарафов. Като извънредно нападателно, безочливо и надменно дефинира двамата братя Мустафа и Енгин.

Той изрично отхвърли изказванията на двамата подсъдими, че са работили под нерешителност.

" Не са се стреснали. Понеже познавам в елементи доказателствата по делото от българска страна, мога да кажа, че са били извънредно арогантни, нагли и брутални. След убийството на служителя на реда са влезнали през дупката на българска територия и са се пробвали да убият военния от патрула. И единствено изстрелите от негова страна са ги предиздвикали да се върнат назад в турска територия.

Изключително безочливо, брутално, надменно закононарушение. Така че не мисля, че ще получат леко наказване ", сподели Сарафов.
Той не чака данните са душевен проблеми на двамата братя да смекчат присъдата.

" Ако съдебно-психиатрична експертиза покаже, че те са невменяеми, те не носят наказателна отговорност, само че не мисля, че това е по този начин в тази ситуация. Тези лица очевидно фактически за изпълзели от дълбините на генофонда, само че това по никакъв метод не омаловажава действието и смъртоносния резултат - те са умъртвили български граничен служител на реда и се надявам, че те ще получат заслуженото, евентуално от турския съд, само че ние ще предоставим нужните за това доказателства. ", разяснява шефът на следствието.

Утре на мястото на убийството ще бъде извършен следствен опит с присъединяване на български и турски следователи, с цел да се разбере от кое място тъкмо са създадени изстрелите.

Към момента няма данни двамата братя да са се занимавали с трафик на хора, сподели още Сарафов. По-скоро, задачата им е била да грабят трафиканти, които постоянно носят полезности със себе си, добави той.

Заместник-главният прокурор разяснява още, че са нужни законодателни промени, с цел да не се разминават трафикантите с условни присъди.

Прокуратурата повдига няколко обвинявания против Георги Семерджиев, който опустоши с автомобила си две девойки на бул. " Черни връх " в София - за ликвидиране по несъобразителност на двете девойки, владеене на опиати, шофиране под влияние на опиати.

" Искаме оптималната присъда, тъй като това е извънредно надменно държание. Той кара с 167 км. в час, което е извънредно надменно. Повдигаме обвиняване в ликвидиране по несъобразителност като в границите на правосъдното съвещание може да се дискутира дали е несъобразителност, предумишленост и дали той не е осъзнавал, че шофирайки с 167 км/час е можело да се служи нещо сходно ", уточни Сарафов.
Директорът на Националната следствена работа не разяснява изказванията на служебния вътрешен министър Иван Демерджиев за формирани следствия против високопоставени политици.

До Коледа се чака да се обясни въпросът дали има данни за закононарушение, обвързвано с доставките на газ след прекъсването на синьото гориво за България от Русия, съобщи още Сарафов. Той изясни, че служебният енергиен министър Росен Христов е викан на разпит след негови изказвания пред медиите за данни за нарушавания.

Борислав Сарафов дефинира като обективна присъдата против някогашната кметица на " Младост " Десислава Иванчева.

" Десислава Иванчева може да бъде жертва само на своята лична лакомия. Познавайки материалите по делото, чаках сходна присъда. Според мен най-дразнещата корупция е в локалната администрация. Когато локален админ се вземе за човек, от който зависят орисите на района, тогава би трябвало да се вземат ограничения и съдът го направи. Това е образец за обективна присъда, постановена по отношение на доказателствата само че делото ", зояви той.

Сарафов добави, че Иванчева има излежани близо 2 години и 2 месеца в предварителния арест, които ще бъдат приспаднати от присъдата ѝ.

По проблема със арестувания с рушвет чиновник на " Гранична полиция " Борислав Сарафов съобщи, че има данни за методичност в дейностите му.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР