Братята Стефан и Илия Атанасови не могат да кажат кога

...
Братята Стефан и Илия Атанасови не могат да кажат кога
Коментари Харесай

Подсъдим за нападение над полицай: Разбирам български чат-пат

Братята Стефан и Илия Атанасови не могат да кажат по кое време са родени. " Не знам ", отговори всеки поотделно, когато пловдивският областен арбитър Георги Гетов ги попита кое е датата и годината, в която са се появили на бял свят.

Двамата се изправиха пред Темида по обвиняване за причиняване на лека телесна щета на служителя на реда Никола Сираков по време на ваучър за годеж в кв. " Столипиново ".

Атанасови признаха в правосъдната зала, че са необразовани. 37-годишният Стефан въобще не е ходил на учебно заведение, а Илия, на 24, е бил в първи клас, само че не го е приключил.

" Български най-малко разбирате ли? ", попита Гетов по-възрастния брат, а той му отговори с " горе-долу ".

На 24 септември м.г. в квартала било проведено голямо празненство. На улицата били извадени доста маси с декорация и червен килим, имало и диджей. Присъствали към 300 посетители. Около 21,45 ч. в полицията били подадени няколко сигнала за мощна музика и звук от празненството и на мястото бил изпратен полицейски екип.

Униформените разпоредили на празнуващите да спрат музиката. Останали в патрулката на свалени прозорци, когато Стефан Атанасов се доближил, отворил шофьорската врата и тръгнал да дърпа служителя на реда Никола Сираков, викайки: " Сега ще видиш ти! "

Служителят на реда му споделил да спре с крясъците и да застане на място, като излязъл от колата, с цел да го задържи. Атанасов оказал опозиция, блъснал го с пестник в гърдите и го съборил на земята. В този миг дошъл брат му, който изритал Сираков в крайници.

Тълпа посетители на годежа се събрала към патрулката, с цел да гледа багра, като всички крещели. Вторият служител на реда от екипа излязъл от колата и извадил револвера си. При типа на оръжието хората се разбягали, а служителите на реда съумели да извикат втори патрул, който задържал причинителите. В резултат от ударите Николай Сираков получил три кръвонасядания на гръдния панер, охлузване на лакътя, коленете и подбедрицата.

Братята Атанасови и юристът им Димитър Будаков показаха предпочитание за подписване на съглашение с прокуратурата. Това обаче не се случи, защото арбитър Георги Гетов откри техническа неточност в обвинителния акт, която би трябвало да бъде отстранена.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР