Братята Пламен и Атанас Бобокови са обвиняеми от 2020 г.

...
Братята Пламен и Атанас Бобокови са обвиняеми от 2020 г.
Коментари Харесай

КПКОНПИ поиска 2,5 млн.лева от Атанас Бобоков, запорираха две от фирмите му

Братята Пламен и Атанас Бобокови са обвинени от 2020 година по дело на прокуратурата за злоупотреби при депонирането на боклуци

Софийският областен съд наложи запор върху дружествени дялове на две компании на предприемача Атанас Бобоков като поръчителство на бъдещи искове за лишаване на имущество до 2 494 740 лева От определението на съда излиза наяве, че е по молба на антикорупционната комисия КПКОНПИ, оповестяват от " Сега ".

По-големият запор е върху сдружението " Торлашка среща " ЕООД, на което 175 000 лева от капитала са запорирани. В него са апортирани над 50 дка земя във видинското село Репляна и огромна ловна хижа. Освен това е записано като аграрни производител на фуражи. Другият запор е върху част от компанията " Монбат еко проджектс ", чийто капитал е 1000 лева 30% от него се имат от италианеца Паоло Поффери.

Братята Пламен и Атанас Бобокови са обвинени от 2020 година по дело на прокуратурата за злоупотреби при депонирането на боклуци. Делото обаче по този начин и не съумява да тръгне. Последният отвод е от 17 декември, когато Апелативният съд в София реши, че има " неясноти и нарушавания във импортирания обвинителен акт, които пречат на отбраната на подсъдимите ". Все отново прокуратурата реализира три условни присъди по делото " Боклукгейт ".

Това се случи, откакто държавното обвиняване съумя в досъдебна фаза да контракти съглашения с Габриел Савов, Васил Богданов и Айгюн Еминов, които признаха виновността си през Специализирания углавен съд.

Габриел Савов е някогашен шеф на РИОС-Плевен, на чиято територия се намира площадката на компания " Феникс " в Плевен, на която преди време Министерство на вътрешните работи и прокуратурата откриха тонове отпадък, импортиран от Италия. Айгюн Еминов пък е притежател на въпросното сдружение " Феникс " от 2019 година Васил Богданов е някогашен изпълнителен шеф на " Монбат ресайклинг " на братя Бобокови.

Пламен Бобоков към този момент е оневинен по едно друго дело - противозаконно държане на археологически обекти - върхове на стрели и копия. Окръжният съд в Русе счете, че е почтен и вдигна обезпеченията, наложени поради делото върху цялото имущество на предприемача. Срещу Пламен Бобоков имаше и трето дело за незаконен сговор с президентския секретар по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов, което обаче през февруари също беше прекъснато.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР