Братята Петрови, обвинени за убийството на пастира Иван Доганов, остават

...
Братята Петрови, обвинени за убийството на пастира Иван Доганов, остават
Коментари Харесай

Двамата братя от село Антон остават в ареста след жестокото убийство на пастир

Братята Петрови, упрекнати за убийството на пастира Иван Доганов, остават в ареста, реши Софийският областен съд. Наблюдаващият делото прокурор Димитър Петров заяви, че сега проверяващите работят с втория овчар Атанас Савов и евентуално на братята ще бъде повдигнато и в допълнение обвиняване.

Кръв на жертвата е открита на доста предмети - облекла, хартии, ръкавици, калник на автомобил, всички те благосъстоятелност на Дончо Петров. Част от тези доказателства са събрани на мястото на престъплението, а други в икономически двор, бивше Трудово-кооперативно земеделско стопанство, което се стопанисва от Петрови.

Вечерта преди убийството камери в селото са снимали автомобил, който е подобен с този на Дончо Петров. Има и показания на очевидец, който твърди, че се е видял с Красимир Петров, който му разказал за откраднати животни. Бил схванал кой е крадецът - първо го измъчвал, а след това го пребил.

От обвиняването бяха разказани голям брой пострадвания по тялото на жертвата Иван Доганов, част от тях напомнящи за инквизиция.

Адвокатите на двамата обвинени настояват, че доказателства за съпричастността им към закононарушението няма.

Вие видяхте има кръв открита в икономически двор, в Трудово-кооперативно земеделско стопанство, в дом, в който живеят доста хора, в това число и двамата подсъдими. Т.е. на кого е този гащеризон и така нататък, сподели Илия Павлов, юрист на Дончо Петров.

На доста места е открита кръв. За част от обектите, които са показани за експертиза е открито, че е на потърпевшото лице върху облеклата на един от причинителите, сподели за Българска национална телевизия Димитър Петров, прокурор.

Съдебният състав даже означи, че за късия интервал проверяващите от Министерство на вътрешните работи и прокуратурата са събрали доста данни.

Решението не е дефинитивно и юристите ще го апелират пред Софийския апелативен съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР