Братята македонци заявиха, че започват процес по отпадане на визите

...
Братята македонци заявиха, че започват процес по отпадане на визите
Коментари Харесай

Безвизови игри

Братята македонци обявиха, че стартират развой по отпадане на визите за Съединени американски щати. Толкова са горди с постъпката си, като че ли към този момент са постигнали задачата! Познат ни е този възторг. Изпитвали сме го нееднократно. Всеки път щом сме на крачка от свободното пътешестване обаче, черна котка ли ни минава път, някой урочасва ли ни, ние ли позволяваме неточност... не се знае, само че все си оставаме да чакаме. Затова и в този момент, до момента в който съседите ни родоотстъпници потриват ръце, а ние още чакаме, най-малко ще си имаме развлечение - да им гледаме сеира.
За да отпаднат визите за някоя страна, тя би трябвало да дава отговор на ред условия: битка против тероризма,  гонене за осъществени закононарушения (тук македонците удрят на камък, тъй като вместо да арестуват и осъдят артиста, осквернил културния ни център, гледат на него като на народен герой), законодателство за мигрантите (те при тях съвсем не ходят), сигурност на персоналните документи и положително ръководство на границите и други В момента в програмата за безвизов режим влизат 40 страни. Най-важното изискване, което не е упоменато, само че се подразбира е - преданост към всичко американско.
Така... но то не е ли всичко македонско? Защо въобще им трябват визи. Нали се бият в гърдите по какъв начин Александър Македонски е покорил половината свят. Няма ли през днешния ден някой смел, гиздав македонец да поведе народа си към завземане на другата част?
Шегата настрани. Лошото ще бъде, в случай че в действителност за тях отпаднат визите, а за нас - не. След всичките години на унижения, подмазване от страна на политиците ни, загърбване на националните ползи и прегъване като безгръбначни, се окаже, че е била на вятъра. И още веднъж ще слушаме по какъв начин руснаците и комунистите са отговорни. Вместо да си оправим законодателството, пазим границите и изобщо осъществим условията за отпадане на визите, само че не толкоз, с цел да отпаднат, а за персонална горделивост. Дотогава единствено ще се лъжем, че ще пътуваме умерено.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР