Братята Георги и Валентин Братоеви бяха сред големите звезди, които

...
Братята Георги и Валентин Братоеви бяха сред големите звезди, които
Коментари Харесай

От какво зависи оставането на Братоеви в Нефтохимик?

Братята Георги и Валентин Братоеви бяха измежду огромните звезди, които помогнаха на Нефтохимик да стигне до требъла в родния волейбол тази година. И напълно разумно те бяха и огромните звезди след финала.

Ето какво споделиха двамата след последния мач за сезона, с който опазиха купата си от предходната година:

Георги Братоев: " За мен една от главните разлики с предходната година е, че го нямаше Ники Николов и без него беше по-трудно. Но за осем месеца и половина изградихме тим от хора, които играят страховит волейбол по настрана, само че първоначално им беше мъчно в тима. Но последователно заиграхме като една добре смазана машина. "

" Когато събираш един колектив от хора, които са играли огромен волейбол и знаят тънкостите, в нашия случай са трима такива, а към тях прикрепяш още четирима младоци и още ред млади момчета, които взимаха значими участия, въпреки и епизодични, и по тази причина първоначално имахме много усложнения. Но най-после успяхме да играем добър волейбол. "

" Аз персонално съм неудовлетворен от формата на шампионата и тази година той не беше съгласуван с календара на младежите и други неща. Има доста върху какво да се работи, с цел да имаме артикул на приблизително европейско равнище. "

" Всяка година стартират да е завръщат от ден на ден играчи и това подвига класата на шампионата. А когато класата на шампионата се подвига, би трябвало да се подвига класата и на организацията. Не може да създадем Купа на България в една кутийка с две съблекални и доста други пропуски. Това е виновност на клубовете, ние нямаме виновност, че даден клуб има дребна зала. Има доста да се работи. "

" Една дълга тематика е оставането ни тук, тъй като зависи от доста неща. Най-вече от това каква ще е селекцията, какви цели ще се гонят. Ако упоритостите на клуба се подвигат, това е една страхотна причина да остана тук. "

Валентин Братоев: " Работата с треньорите за нас не е никакъв проблем. Ние сме по-чепати характери, само че сме хора, които обичаме да работим. Не сме имали някакви съществени проблеми. Найден е експерт, който си прави работата, а ние сме състезатели, които си правят работата. "

" Успяхме да окомплектоваме тим от хора, които са играли на положително равнище волейбол и четири млади момчета, на които занапред им следва да играят волейбол на високо равнище. За нас беше извънредно тежка миналата година. "

" Не можеш да знаеш, че ще играеш плейофи и да си запазил единствено една зала. Не разясня единствено ЦСКА, Разлог също е по този начин. Ние изчакахме 20 дни сред един мач и 20 дни сред различен мач, което губиш всевъзможен темп. Календарът се знае от септември и би трябвало да си квалифициран и плейофите би трябвало да са ти проведени. Когато разпоредбите ги има, би трябвало да са за всички. "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР