Братята близнаци Валентин и Борислав Динкови /19/ застават пред Окръжен

...
Братята близнаци Валентин и Борислав Динкови /19/ застават пред Окръжен
Коментари Харесай

Старт на делото срещу близнаците от Цалапица

Братята близнаци Валентин и Борислав Динкови /19/ застават пред Окръжен съд Пловдив през днешния ден по обвиняване за укривателство на натрупа на Димитър Малинов /24/, за чието ликвидиране през юли т.г. задочно бе притеглен към наказателна отговорност Рангел Бизюрев /30/.

Случаят от Цалапица коства главите на шефовете на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пловдив и началника на районно управление (на МВР) Стамболийски.

19-годишните братя помогнали на Бизюрев да избегне наказателно гонене посредством обезпечаване на средства за транспорт и прикриване на следите от осъщественото действие, без да са се споразумели с него преди самото ликвидиране.

Престъплението е квалифицирано по чл.294, ал.1, вр. чл.20, ал.2, вр. ал.1 от Наказателен кодекс, а хората в Цалапица желаеха да близнаците да бъдат съдени като съучастници на килъра.

Според обвиняването обаче данни за съучастничество, т.е. да са знаели авансово за убийството, няма.

Двамата подсъдими са с взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Междувременно Бизюрев бе задържан в малко градче в Дания, откакто се търсеше повече от 4 мсеца с ЕЗА.

Очаква се той да бъде екстрадиран у нас по допустимо най-бързия метод.

Припомняме, че близки на убития Димитър Малинов стачкуваха пет месеца месеца, като упорстваха близнаците да получат обвинявания като съучастници в убийството, а Бизюрев да бъде върнат у нас и да разкрие цялата истина към случая с Малинов.

Полицията проспа случая, откакто реагира едвам 4 дни по-късно на подадения от майката на Димитър сигнал за изгубването му.
Това коства главата на дългогодишния шеф на районно управление (на МВР) Стамболийски Ангел Керпиев, който в този момент е в екипа на новия кмет на общината. Делото в Окръжен съд е планувано в разпоредително съвещание, а съдия-докладчик е Боян Кюртов.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР