Братът на загиналия при гасене на пожар край Сандански 34-годишен

...
Братът на загиналия при гасене на пожар край Сандански 34-годишен
Коментари Харесай

Братът и бащата на единия загинал горски с потресаващ разказ за трагедията и липсата на оборудване

Братът на починалия при гасене на пожар край Сандански 34-годишен горски чиновник ще търси отмъщение по правосъден път. Иван Гръбчев съобщи, че горски те не са били подготвени, с цел да са в пожар а, както и че не са имали съоръжение.

Двама мъже изгубиха борбата с огнената буря край Сандански през вчерашния ден, а един е с изгаряния.

Гръбчев добави, че се надява потърпевшият да се оправи и да опише какво е станало. От „ Пирогов “ обявиха, че той е с 24% изгаряния, като 5% са дълбоки, само че е в устойчиво общо положение.

Братът на починалия горски чиновник показа и че е трябвало да честват годеж и се е чул с Антон малко преди да отидат на мястото на пожар а.

Гръбчев разясни, че звеното на горски те в Петрич е било повече надзорна група, в сравнение с да работят при пожар и, само че не знае за какво са се озовали в огнената буря.

„ Майка ми още чака той да се прибере, всички сме в потрес “, добави Иван Гръбчев и бе безапелационен, че ще търси метод по правосъден път да има отмъщение за починалия член на фамилията, с цел да може да няма повече такива нещастия, предава bTV.

Огънят погълна сина ми. Той падна на земята и изгоря жив. Това сподели пред Българска национална телевизия бащата на  лесничея Антон Гръбчев.

Здраво, право 34-годишно момче си отиде, прибавя Христо Гръбчев.

Горските нямат нито противогази, нито защитни облекла против пожар , акцентира той.

Директорът на Югозападното държавно дружество инж. Дамян Дамянов обаче посочи, че при такава обстановка никакви облекла не могат да спасят лесничеи те. 

„ Никакъв късмет не са имали. Огънят се движеше след тях. Тя бягаха, само че стигнаха до едно място и пламъците напряко ги прегърнаха. Точно пред момчетата се сви огънят “, сподели пък Радой Бундов.

Хората споделиха, че са чули писъците им, прибавя Антонио. 

Тежка остава обстановката с пожар а край санданското село Петрово, където през вчерашния ден в битката със стихията починаха двама горски чиновници. Около 300 декара не престават да горят, на място са горски чиновници и такива на пожар ната.

Ако има нужда, на по-късен стадий ще се включат доброволци, само че те би трябвало да са добре екипирани и готови, оповестиха от Община Сандански.

Загиналите през вчерашния ден чиновници са опитни, с 5-годишен стаж, изясни инж. Дамянов.

Според него, те не са имали късмет да се спасят, защото пожар ът доста бързо е минал от низов във върхов и това е коствало живота им.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР