Братът на депутата от БСП е напуснал страната с огромна

...
Братът на депутата от БСП е напуснал страната с огромна
Коментари Харесай

Цветанов: Братът на депутата от БСП Георги Стоилов - Илия е напуснал страната с огромна сума

Братът на депутата от Българска социалистическа партия е напуснал страната с голяма сума пари за Чехия. Това сподели ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов във връзка случая брата на депутата от Българска социалистическа партия Георги Стоилов - Илия Стоилов, който беше задържан при спецакция в Русе.

„ Братът на депутата от Българска социалистическа партия желае да се укрие, започваме да си мислим дали депутатът от опозицията не му е съдействал това да се случи ", разгласи той. „ Има смяна на мярката на брат на народен представител от Българска социалистическа партия, финансирал акцията им за парламентарните избори. Говорим за съответни обстоятелства, не клюки ", уточни Цветан Цветанов. „ На вас ви изнася да се придържате към клюки, да хванете друга тематика и да отвлечете вниманието от проблем ", разяснява той към депутатите от Българска социалистическа партия.

„ Въпросният брат на народен представител е упрекнат за рекет, изнудване, побоища, присъединяване в проведена незаконна група. Предстои гледането на мярката пред Апелативния профилиран съд ", изясни Цветанов. „ Искате да се скриете зад изявления, излезли в жълти вестници. Да бъдем справедливи, да се придържаме към закона ", прикани той.

Цветан Цветанов още веднъж раздава присъди от трибуната, за сходни негови дейности страната е платила над половин милион лв., възмути се националният представител от Българска социалистическа партия Антон Кутев.

„ Не бива да принизяваме Народното събрание до равнището, на което беше преди малко. Призовавам Ви, г-жо Караянчева, да извършите нещо, тъй като вие сте индивидът, който дава отговор това да не се случва и сте призвана да върнете Народното събрание, където му е мястото ", сподели още Кутев. Той уточни, че Цветан Цветанов нееднократно е издавал присъди от трибуната.
„ Както го прави и в този момент. Само че желая да кажа, че за сходни дейности на Цветанов страната е платила над половин милион лв.. Цветанов да каже какъв брой са делата, по които по негова виновност е наказана България да заплаща поради негови изказвания с присъди. Колко пъти полицията е влизала в къщите на хора, които по-късно бяха почтени ", изясни Кутев.

Нямам защо да се срамя от интервала, в който бях министър на вътрешните работи, отговори Цветан Цветанов.
„ Г-н Кутев, припомням си интервала, в който бях министър на вътрешните работи и мога да ви кажа, че няма нещо, за което да се срамя. Защото в интервала, в който вие управлявахте, имаше 18 отвличания и нямахте никакъв резултат за противопоставяне и ограничение страданията на тези жертви. Нека да ви напомня за поръчковите убийства и „ Килърите ", убийството, което беше осъществено 2 месеца преди изборите през 2009 година на Румен Рачев, за какво не бяха разкрити, господа? Защото нямате подготвеност и нямате политическа воля. Само да ви кажа, че закононарушението е разкрито и отговорните изживяват доживотни присъди без право на подмяна – най-тежката присъда, която е давана по време на Прехода ", сподели още Цветанов. Той уточни, че тогава обществеността е вярвала на правоохранителната система. „ Тя получаваше доверието и от Европейска комисия, тъй като имахме политическа воля да се борим с престъпността ", разяснява Цветанов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР