брат при социалните помощи за всяко дете. Управляващите се отказаха

...
брат при социалните помощи за всяко дете. Управляващите се отказаха
Коментари Харесай

Няма да има детски надбавки за всяко дете

брат при обществените помощи за всяко дете. Управляващите се отхвърлиха от концепцията да няма подоходен аршин за фамилните помощи за развъждане на дете. От ГЕРБ внесоха в последния миг промени в Закона за държавния бюджет, с които се връща доходния тест за детските надбавки, оповестява.

Новите текстове плануват увеличение на прага за разпределяне, както и по-високи помощи. Но те няма да бъдат за всяко дете, както министър председателят Бойко Борисов неведнъж разгласи още преди представянето на бюджета за следващата година.

В претекстовете на измененията от ГЕРБ са записали, че спестените пари от връщането на подоходния аршин ще отидат за по-високи заплати за служителите на реда и за лекарите в изискванията на коронакризата.



И още - че помощта за всяко дете е срещнала – „ отрицание при необятното публично обсъждане”, мярката не е фокусирана към фамилиите с най-ниски приходи, а представителите на фамилиите с по-високи приходи я дефинират като засегнатост към тях”.

Така помощ за развъждането на дете ще могат да получават единствено фамилиите с по-нисък от 510 лв. средномесечен приход на член от фамилията. а 80 % от помощта ще отиде при фамилиите с по-ниски от 650 лв. приходи на човек.



В позиция до медиите от съдружният сътрудник Вътрешна македонска революционна организация декларира изрично, че съгласно тях всяко дете в България би трябвало да получава детски надбавки. От партията ще упорстват подоходният аршин за помощта да отпадне.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР