Брат качи болната си сестра до връх Ботев като подарък

...
Брат качи болната си сестра до връх Ботев като подарък
Коментари Харесай

Брат качи болната си сестра до връх Ботев за ЧРД

Брат качи болната си сестра до връх Ботев като подарък за рождения ѝ ден. Мечтата на Теди е да може да върви. Страда от детска церебрална парализа и придвижванията ѝ са лимитирани. Затова, когато рожденият ѝ ден наближил, нейният брат Румениге решил да я изненада с скъп подарък, заяви bTV.

" Исках да ѝ покажа природата от горната страна, хубостта на Балкана, да може да ги види и тя отвисоко и да се наслаждения ", изясни той.

С помощта на планинските спасители и високо проходима кола, Теди е качена до подножието на върха. А там в ръцете на брат си покорява Ботев и се любува на красивата природа.

" На самия връх почна да си лази, да гледа животинките, беше доста щастлива ", съобщи Румениге.

Има късмет Теди да проходи с помощно средство. Нужна е обаче рехабилитация, която фамилията постоянно пропуща поради липса на средства. Процедурите костват над 4000 лв. на месец.

" Просто намеря ли от някъде пари, частно лице или някое дружество, в случай че отпусне, отиваме. Може да имаме за една седмица, събере ли се някаква сума, да вземем за пример 2000 лв., аз мога да потегли и да отидем за две седмици ", сподели майката на Теди - Малина Юрукова.

А брат и сестра ще продължат да покоряват върхове дружно. Догодина Румениге е решен да качи Теди и на Черни връх.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР