Бръсненето е лесно и бързо. То прави краката гладки и

...
Бръсненето е лесно и бързо. То прави краката гладки и
Коментари Харесай

Тези грешки при бръсненето вредят на кожата

Бръсненето е елементарно и бързо. То прави краката гладки и приятни на досег. Заради това бръсненето е най-разпространеният метод за обезкосмяване измежду дамите, макар че е малотраен, написа az-jenata.bg.

Ако обаче се бръснете по неверен метод, рискувате да увредите кожата на краката си или да предизвикате други проблеми.

Къде грешите, когато се бръснете?

Бръснете прекомерно бързо

Когато бързате, и изключително когато острието е ново и остро, енергичното бръснене крие голям риск от порязване. Почти несъмнено е, че ще се порежете. За да избегнете дълбоки сечения, кръв и грозни белези, бръснете постепенно и деликатно.

Усетите ли някой от тези признаци на тялото едно е несъмнено - остарявате!

Не сменяте постоянно самобръсначката

По бръсначката остават доста бактерии, с които може да се болестите. Тъпите остриета са причина за порязвания, тъй като ви карат да натискате повече за по-гладко бръснене.

Никога не ексфолирате

За да бъде кожата гладка, би трябвало да ексфолирате постоянно. Регулярното ексфолиране разрешава на косъма да пораства вярно, да не враства, като по този метод се заобикалят възпаления.

Бръснете незабавно щом влезете под душа

Ако бързате да обръснете мечтаните зони след самото влизане под душа, грешите. Трябва да изчакате известно време, с цел да позволите на порите на кожата да се отворят. Горещината и парата ще оказват помощ това да се случи. Така ексфолирането и бръсненето ще са по-ефективни, кожата по-гладка и мека.

Никога те правете това вкъщи! Майка на 3 деца отряза силиконовите си гърди с макетно ножче

Използвате сапун

Сапунът изсушава кожата, прави я податлива на бактерии, раздразнения, зачервявания, подувания. Вместо това използвайте специфични подхранващи и хидратиращи кремове за бръснене, които вършат кожата мека и гладка.

Споделяте самобръсначката си

За да избегнете инфекции, не споделяйте самобръсначката си даже с най-близкия си човек или съкровен сътрудник.

Използвате самобръсначка с едно острие

Революционните усъвършенствания на самобръсначките към този момент разрешават едновременната приложимост на 2, 3 или повече остриета. Не се връщайте обратно във времето. Съвременните самобръсначки работят по този начин – първото острие бръсне жестоко космите, второто обира косъмчетата, които първото не е съумяло, а третото обезпечава цялостна гладкост. Ползвайте качествени уреди, с цел да се радвате на гладка и здрава кожа.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР