Браншови асоциации в сферата на ресторантьорския и развлекателен бранш СЗБ

...
Браншови асоциации в сферата на ресторантьорския и развлекателен бранш СЗБ
Коментари Харесай

Заведенията: Няма да караме служителите ни да се ваксинират, всеки да решава сам |

Браншови асоциации в областта на ресторантьорския и развлекателен отрасъл СЗБ и БАЗ излязоха с обща позиция, в която изрично декларират, че имунизирането против Covid-19 е въпрос на персонален избор и че по никакъв метод няма да пропагандират членовете си да се ваксинират.

Двете организации декларират и че няма да постановат каквито и да е цели за чиновници, които са си сложили ваксини.

Ето и текста на цялата позиция:

Уважаеми сътрудници, членове, сътрудници, чиновници и клиенти,

Ние, като браншови асоциации в областта на ресторантьорския и развлекателен отрасъл, имаме за цел само да предлагаме способи и разновидности за подобряването на бизнес средата в бранша. Функциите, въздействието и опциите ни не разрешават да се произнасяме по тематики, които не са от нашия сектор на дейности.

Именно такава е тематиката с слагането на имунизациите против Covid-19, която е извънредно настояща все още, а евентуално ще остане и в близко бъдеще. По нея ние не сме правили вътрешни изследвания за настройките на нашите членове и чиновници в заведенията. Смятаме, че това е персонално решение на всеки един български жител и ние нямаме желание да заемаме страна " за " или " срещу " всеобщата имунизация.

Управителните препоръки на СЗБ и БАЗ и ръководителите на сдруженията сме уверени, че не би трябвало да се месим в решенията на който и да било, дали да си сложи ваксина, каква да бъде тя, по кое време и къде да бъде имунизиран. Това е персонално решение и въпрос на избор! Но бихме съдействали на всеки наш чиновник и другар, който желае да получи информация или помощ по тази тематика.

Като сдружения не считаме за редно да агитираме и да постановяваме каквито и да било цели за чиновници, които са си сложили ваксини, нито пък да молим за противоположното, за хора, които не са или не желаят да бъдат имунизирани против Covid-19.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР