Бранителят на ЦСКА-София Раул Албентоса даде любопитно интервю за испанската

...
Бранителят на ЦСКА-София Раул Албентоса даде любопитно интервю за испанската
Коментари Харесай

Раул Албентоса: Не съм звезда, но в България ме уважават, защото съм играл в Ла Лига

Бранителят на ЦСКА-София Раул Албентоса даде любопитно изявление за испанската организация EFE, в което описа по какъв начин прекарва времето без тренировки в България. Той се изрече много позитивно и за отношението на хората в страната към борбата с ковид.

" Мисля, че тук се оправят доста добре с ковид. Сутрин има избрани часове, в които възрастните би трябвало да си пазарят. А вечер се дезинфекцира всичко. Виждам, че българите се отнасят с огромно почитание към ограниченията, изключително възрастните. Не всичко е затворено, може да се излиза на открито, само че хората са внимателни. За 10 дни отидох два-три пъти до магазина. Има коли, тъй като някои пътуват до работа, само че по улиците няма съвсем никой. Не мисля, че ще се наложи цялостна карантина, тъй като българите добре осъзнават защо става въпрос. Хората носят маски и ръкавици, а в огромните магазини не се позволяват повече от 20 индивида. Аз си пазаря от място пред дома ми, от време на време вървя и до един мол, само че там няма безусловно никой, удивително е! Малко наподобява на апокалиптичен филм - всички светлини в мола са изключени, а работят единствено две аптеки и супермаркетът. Единственият проблем е, че не мога да получа нищо от родителите си от Испания - да вземем за пример документи. Позволено е да се изпращат единствено медикаменти, нищо друго не може да влезе в България извън ", показа Албентоса.

" За нас в ЦСКА не е добре, че шампионата беше спряно. Ние сме четвърти, само че с еднакъв брой точки с втория и третия, а и сме на полуфинал за купата. Постепенно започвахме да се представяме по-добре. А и зимната пауза не ни се отрази добре, тъй като преди този момент бяхме записали серия от положителни резултати ", сподели испанският защитник.

" Не скърбя обаче за нищо. Имах потребност да опитам евротурнирите, това ме накара да дойда в ЦСКА. Преди това се усещах прочувствено доста зле. Реших да изчакам, преди да подпиша с различен клуб, откакто разтрогнах с Депортиво (Ла Коруня) при започване на 2019-а. Играеше ми се в конкуренто състезание, с късмет за изход в евротурнирите и в лицето на ЦСКА открих тъкмо такава алтернатива ", удовлетворен е Албентоса.

" Не, не съм звезда, само че хората в България ме почитат, тъй като съм играл в Ла Лига. Виждат, че съм експерт и обичам това, което върша, а и извършвам оптимално добре тактическите инструкции. Разбирам футбола и хората тук могат да видят, че съм в плюс за тима и оказвам помощ на всички ", изясни Албентоса.

" В свободното време, което имаме в този момент, е забавно да се занимаваш с децата. Имам две - едното е на 3, а другото на 4 години. Опитваме се да ги образоваме с жена ми. Също по този начин им пускаме спорт по малкия екран, с цел да гледат по нещо. А от детската градина също така им организират уроци по видеоконферентна връзка. Но какво се получава - децата ми са пред компютъра и ужким учат, само че фактически аз узнавам повече от тях (смее се). Постоянно чувам да се приказва на британски, което ми е от изгода, тъй като си го практикувам. В последно време много напреднах с британския ", съобщи Албентоса.

Той има един сезон в Дарби Каунти, само че показва като една от аргументите да не се задържи по-дълго тъкмо това, че не е владеел добре британски.

" Тема Спорт " Снимки: Иван Йочев, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР