Бранд общностите променят начина, по който виждаме отношенията между марка

...
Бранд общностите променят начина, по който виждаме отношенията между марка
Коментари Харесай

7 съвета за изграждане на по-силна бранд общност

Бранд общностите трансформират метода, по който виждаме връзките сред марка и консуматор. Общността на марката е цялост от лица, които взаимодействат както с марката, по този начин и между тях, с цел да се ангажират с предмет, обвързван с марката. Лесно е да си представим по какъв начин някои бранд общности могат да зародят от нулата по натурален път. Но по какъв начин би трябвало да го изградите съзнателно от нулата?

Нека разгледаме тъкмо за какво е толкоз потребно да имате по-силна общественост на марката, която да поддържа вашия бизнес. Ако продавате кожени чанти и кожени произведения, можете да изградите общественост, фокусирана върху хора, показващи обичаните си артикули. Ако сте SaaS компания, може да стартирате конгрес, където клиентите да споделят хрумвания за персонализиране и техническа поддръжка. Ако управлявате йога студио, можете да насърчите своите консуматори да се свързват между тях и да практикуват йога в свободното си време.

В взаимозависимост от структурата на вашата общественост, вашите клиенти евентуално ще имат късмет да покажат своите покупки, служейки като линия за реклама на вашата марка, както и да се почувстват по-свързани с марката. Ето по какъв начин да изградите по-силна общественост на марката през цялото време.

Решете какъв да бъде главният фокус 

Общностите нормално не се появяват сами. Те се нуждаят от един тип катализатор, с цел да ги задействат. Какво ще свърже хората? Ще желаят ли да обменят механически препоръки между тях? Ще се вълнуват ли от шерването на предписания? Ще желаят ли да споделят изображения на последните си покупки? Тук е значимо да извършите изследване на пазара, да разберете клиентите си и да им дадете това, което искат. 

Оформете личността на марката

Вашата компания е в центъра на цялата тази общественост и в случай че тя няма силата да държи хората дружно, тя ще се разпадне. Прекарайте известно време в скулптуриране и рационализиране на личността на вашата марка, като се уверите, че тя е забележима в цялата ви тактика на общността.

Създайте бранд хъб на общността

Повечето търговски общности се обслужват най-добре с централен център, където клиентите ви ще събират, обменят информация и споделят между тях. Колкото по-централизирано и елементарно налично е това, толкоз по-добре. Някои търговски общности се пробват да употребяват канал за обществени медии с групов акаунт, до момента в който други се пробват да основат свои лични конгреси от нулата. 

Използвайте промоции и задължения на разнообразни канали

Искате да достигнете до допустимо най-вече хора, тъй че използвайте силата на промоциите и уговорките за разнообразни канали. Ако главната област на вашата маркова общественост е конгрес на място, въпреки всичко би трябвало да се свързвате с хора в обществените медии и да говорите постоянно с тях. Трябва също да употребявате голям брой маркетингови канали, с цел да насочите хората към страниците на общността. 

Стимулирайте присъединяване

Можете да улесните основаването на по-силна общност като стимулирате хората да вземат участие. Например, можете да организирате съревнование (с награди), с цел да насърчите клиентите да показват най-хубавите си фотоси или видеоклипове. Или да стартирате стратегия за преданост на клиентите, която предизвиква потребителите на форума да дават отговор на допустимо най-вече потребителски въпроси.

Отговаряйте и възпитавайте колкото се може повече

Докато марките нормално се надяват на органична ангажираност на общността, насочена към клиентите, значимо е и самата марка да се включи. Уверете се, че имате мощен екип за обществени медии или общности, който да ви помогне да отговорите на въпроси или мнения, тъй че клиентите ви да се усещат видяни и чути. 

Поддържайте интереса

Подправете общността с нови състезания, нови награди и нови песни за полемика (или канали, посредством които клиентите ви могат да се включат). Ако нещата останат в застой, клиентите ви ще си тръгнат. 

Подхранването и поддържането на дадена общественост е доста по-лесно, в сравнение с да се сътвори такава. Ако се пробвате да създадете нова маркова общественост от нулата, бъдете уверени, че откакто положите нужните старания, ще имате по-лоялни клиенти и добра известност, която може да ви следва с години. 

Източник: Лари Алтън, самостоятелен бизнес съветник за

Превод и редакция: Нели Тодорова 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР